fredag 30 april 2010

Fiasko, succé och en halvmesyr.

Fiasko

Det stod bröderna Rongedal för. Istället för att vara dragplåstret med stort P till Örnbröders dag valde de ryktbara bröderna att utebli helt. Tiotals fans och presidenten hade svårt att dölja besvikelsen. "Det var något stort som vi hade sett fram emot länge. Och så hävdar dom att dom inte känner till något alls om Örnbröders dag. Jag är grymt besviken..." säger Presidenten inte utan att en tår blänker till i ögonvrån. Bloggen hoppas att mer pålitliga underhållare anlitas till nästa års festligheter. Vad var det för fel på Lasse Kronér undrar bloggen stillsamt...



Succé


Fans åkte ända från Ryssland för att vara med på Örnbröders dag.

Trots bröderna Rongedals inställda spelning måste Örnbröders dag trots allt beskrivas som ett mycket lyckat arrangemang. Barn lekte, scouter grillade och vuxna trivdes och allsången ljöd starkt över Kviberg. Vi ser fram emot att ha lika trevligt nästa år. Vi blickar mot strömmen...


En halvmesyr


Själva premiärmatchen. Trots ett på pappret starkt lag lyckades Ö-C inte ta med sig alla poängen hem. Johninho kom med en egen förklaring till den uteblivna segern. "Mål per mol vann psykkriget innan matchen. Ett rykte florerade att dom inte skulle vara från Chalmers. Det var naturligtvis falskt, men allt snack fick oss ur balans.

Bloggen som tyvärr inte kunde bevaka själva matchen måste ända säga att Örnbröder-Calcetto var det lag som var närmast segern. "Vi hade en massa stolp- och ribbträffar" menade Johninho. Även Torbjörn höll med i analysen: "Det var väl ganska jämt" sa den kompromissvillige backen på telefon efter matchen. Klart är i varje fall att Mål per mol spexade till sig en poäng trots att Strängen visade temperament och kämpade in en kvittering.

I övrigt rapporteras det att "Äpplet" stod för en imponerande debut. Skönt att veta att han trots sin låga ålder (han är jätteung) stod pall för trycket. Nedan följer

Bäst i Ö-C

*** Strängen
. Temperamentsfull, taktisk och målskytt. Strängen var helt enkelt Örnbröders främste man denna dag.

** Äpplet. Ung, naiv och fullkomligt orädd. En debut som lovar gott inför framtiden.

* Torbjörn. Stabil i försvaret men även på hugget offensivt.


Statistikdelen


Skytteligan
Strängen 1


Assistligan
Okänd 1(Bloggen kunde som sagt inte bevaka matchen och har därför ingen aning om vem som passade fram Strängen)

Asteriskligan
tre *
Strängen
två *
Äpplet
en*
Torbjörn

Nu är det bara en knapp vecka kvar till nästa match. Då jävlar!





torsdag 29 april 2010

Presidenten har ordet

Timman är slagen. Månader av förberedelser är över. Det har varit en av de tuffaste försäsongerna i klubbens historia. Den årliga träningen genomfördes i högt tempo och vi blev trötta.

Silly season var löjligare än vanligt. Massaro var först klar. Sedan vägrade han provträning och hamnade utanför startsjuan enligt devisen ingen är större än laget, klubben och framför allt föreningen Örnbröder Calcetto.

Truppen är stark. Det är varmt. Vi är beredda.

Men bästa Örnbröder. Märk noga. Segern är inte vunnen. Vi måste vara ödmjuka.

Ödmjuka mot våra lagkamrater som sida vid sida nött Ånäs Fält.

Ödmjuka inför våra motståndares moltunga brygder.

Ödmjuka inför domaren som galant sköter både slantsingling och håller ett vakande öga på tiden.

Ödmjuka inför Korpenkent som flinkt hanterar ett utav Europas största excelark och nogsamt lägger spelschemat. Match för match. Plan för plan

Ödmjuka inför spelarfruar som dag och natt lever sida vid sida med nervpressade vinnarskallar.

Skutan går - kör hårt Örnbröder

Presidenten
Örnbröder Calcetto - qasi como un club

onsdag 28 april 2010

VARNING FÖR ÖRN!

DAXX FÖR MATCHXX!!
Örnbröder Calcetto ställer imorgon upp med följande lag:
Målis
- Jon "Äpplet"
Försvar
- Torbjörn
- Strängen
- Presidenten

Mittfält / Anfall
- Böna
- Magnus "Magnus Busk" Busk
- Johninho
- Wel
- Svinet

2 platser finns kvar att fylla. Meddela Presidenten om ni tar med någon extra spelare.

Se upp för: Att dräkterna är inlåsta i ett förråd på Hisingen. Landström har nyckeln, men är i Kina till och med våren 2011. Medtag därför Svart T-shirt. Alltså inte grön. Glöm inte heller benskydd då det är lag på benskydd.

Håll koll på: Debutanten Busk. Ingen vet hur långt han kan gå. Ingen vet heller om han är back eller anfallare.

Glöm inte: Chalmersspexarna i Mål per Mol är jättedåliga. Ändå lyckades de ta poäng i båda mötena mot fiaskoklubben HäFC förra säsongen. Låt inte detta ske igen.

Vi välkomnar: Jon "Äpplet".

Bloggen tippar: En stängd match. Det är på kontringarna vi kommer att vinna!

Vädret: 12 grader och regn. Medtag shorts.

För övrigt: Så har nästan ingen betalat. Gör det. Gott så.

/Örnnästet





lördag 24 april 2010

Presidenten i Plenum


Här forsätter alltså ett av bloggens mest älskade inslag: Presidenten i Plenum.

Förra gången vi mötte presidenten talade om sin förkärlek för jippon, hoppborgar och Lasse Kronér. Den här gången tänkte vi bli lite allvarligare. Nedan följer ett utdrag ur ett samtal bloggens utsände hade med il presidente på kyndelsmässoafton.

Bloggens utsände: Vad är egentligen bäst med att vara klubbpresident?
Presidenten: Det blir ju mycket resande, särskilt till Tyskland och just kontinenten har jag inget emot. Annars är det ju mest besvikelserna man minns...
B: Hur menar ni nu?
P: Tja du vet... Ja ta hela det här med namnbytet. Det tog oerhört hårt på mig som ansvarig, det var riktigt svart där ett tag...
B: Presidenten tänker på fiaskot där det falska FC Härlanda tog vår plats vid förra årets premiär?
P: Just det. (Tystnad)
B: Men nu är väl allt bra igen? Nu heter ju klubben Örnbröder och det finns inmarschlåtar och bloggen och allt annat som gör att det att pratas mer än någonsin om klubben. Eller har jag fel?
P: Vi heter Örnbröder Calcetto! Calcetto, det kanske viktigaste incitamentet i Örnbröder, verkar bara ha glömts bort. Dessutom tycker jag att Calcetto-låten är betydligt bättre än Örnbröder-hymnen. Om vi bara hade haft ett namn så hade jag föredragit Calcetto. Jag har pratat med kansliet om detta och han håller med; vi har två namn. Örnbröder-Calcetto.
B: Och så en avslutande fråga, mest för skojs skull; Hur står det till med spriten? Några alkoholproblem?
P: Intervjun är slut. Inga ytterligare kommentarer.
B: Är du full nu?
P: Inga kommentarer.

Missa inte nästa uppdatering av:

Presidenten i plenum.

Reserapport


Bloggen hade ingen bild på Anders, men Matte med vänstersläggan duger gott.


Örnbröders nygamle medlem och numera nickspecialist Anders "Fyndet från Argentina" Kjellberg är på resa i Prag/Budapest. Exklusivt för bloggen berättar han om sina innersta känslor och tankar.

...Först var jag bara arg. Eller förbannad är väl egentligen ett bättre ord. På askmolnet och Island och allt det där. Så nu får vi åka tåg genom hela jävla Europa, därav min ilska/vrede. Sedan kom jag på att det är trevligt med tåg. Att följa landskapen som susar förbi utanför fönstret är terapi för själen, särskilt tänker jag då på den Bayerska naturen. Ulliga kullar och bulliga berg som med sin grönska kontrasterar starkt mot de många kraftledningar man kan se genomkorsa södra Tyskland. Det är just den omaka kombinationen av klorofyll mot
metall, mötet mellan frisk luft och industri som får mig att tänka på fotboll, på Örnbröder för att vara mer precis. Sedan tänkte jag på Island igen och blev arg/förbannad. Jag somnade.

Tågets rullningar fick mig in i en lätt slummer och jag drömde en dröm. Som en uppenbarelse svävade ett ansikte mot mig, ett otydligt men samtidigt välbekant sådant. I drömmen såg jag hur ansiktet vakade över mig, det såg till att jag var trygg. Nu när jag har vaknat till är jag nästan säker på att det var Presidentens ansikte som kom till mig i drömmen. Jag greps av hemlängtan,men en sak är jag nu säker på. Vi kommer att vinna premiären på torsdag!.

Bloggen tackar Anders för denna hoppingivande dröm och passar samtidigt på att meddela att söndagsträningen som vanligt är inställd p.g.a. av spelare är på resa/sjuka.

måndag 19 april 2010

Träningsrapport

Tyvärr hade inte bloggen varit i kontakt med några av lagmedlemmarna under lördagen, så glatt ovetandes sökte sig bloggens utsände till Ånäsfältets gråa matta i lördags förmiddag vid 12-tiden. Fältet var oroväckande tomt.

Vid kvart över tolv ljusnade dock läget en aning när Ulf dök upp. Även han verkade förvånad över att vara ensam vid fältet. "Det stod ju bloggen att det skulle vara träning" utbrast han med sedvanlig gåpåar-anda.

Bloggen kan rapportera att träningens ende deltagare inte lät sig nedslås av det låga träningsdeltagandet utan han satte nästan omgående igång med att träna frisparkar. Till sin hjälp fick han efter ett tag en herrelös hund som hjälpte till att apportera bollarna.



Istället för att som brukligt avsluta träningen med tvåmålsspel kördes under träningens sista tio minuter en variant av den klassiska övningen "idioten". Både Ulf och den herrelösa hunden såg rejält utpumpade ut. Ett sådant engagemang glädjer en supporters hjärta riktigt ordentligt! "Nu har man allt gjort sig förtjänt av något riktigt gott!" flinande Ulf och styrde kosan mot Ånäs Pizzeria.

Bloggen är övertygad om att nästa veckas träning kommer att bli än mer spännande att följa. Enligt rykten kommer den att hållas på söndag kl 12. återigen vid Ånäsfältet.

/ Bloggred.

Tillsammans vi blickar mot strömmen

fredag 16 april 2010

Blixtinkallning!

Vissa av Örnbröder-Calcettos medlemmar vässar formen med hjälp av vattengympa.

På grund av tight spelschema kommer det förmodligen inte att bli någon söndagsträning på söndag, däremot har det höjts röster för träning i morgon lördag 17 april. Ingenting är dock klart ännu, men bloggen ber alla spelare att mobilisera för att ett mer samspelt lag. Premiären börjar närma sig och all träning är av godo.

Förslag till ny träningstid är alltså på lördag den 17 april, på Ånäsfältet ungefär klockan 12.00.

Förslagsvis vänder sig äldre spelare till Presidenten him self, yngre spelare kan försöka tala med Johninho eller Ulf, medan bloggen inte har en aning om hur den allra senaste falangen "jätteunga spelare" ( Jon "Äpplet") skall göra för att få information.

Tillsammans skall vi blicka mot strömmen

torsdag 15 april 2010

Premiär för: Presidenten i Plenum


Ett nytt stående inslag här på bloggen är alltså Presidenten i Plenum. Detta inslag kommer fortsättningsvis att uppdateras med mellanrum. Tanken med detta inslag är att vår ärade president ska få chansen att kommentera/dementera rykten om Örnbröders verksamhet. I detta första inlägg ska presidenten i en telefonintervju få kommentera ryktet om att Lasse Kroner slopats som dragplåster till stundande evenemang Örnbröders dag. Istället skall bröderna Rongedal ha tillfrågats om de skulle vilja vara med att bidra till festligheterna.

Bloggen ringde upp presidenten för ett uttalande.

Presidenten: - Ja hallå?
Bloggen: - Hej, det är bloggen. Vi skulle vilja ha ett utlåtande..
P: - Jag har inte tid.

Missa inte nästa uppdatering av:

Presidenten i Plenum


onsdag 14 april 2010

BLOGGEN AVSLÖJAR – MÅLVAKTSFRÅGAN LÖST

JON "ÄPPLET" HÖGLUND NY MÅLIS I ÖRNBRÖDER CALCETTO!

Som ni alla vet har det under den senaste tiden stormat rejält kring Örnbröder Calcettos ledning. De gamla kontra de unga, schemat som har dragit ut på tiden, "Korpen-Kent affären" och framförallt: avsaknaden av målvakt inför säsongen 2010.  Jonas-Målis har uppvaktats vid ett flertal tillfällen men ingen överenskommelse har träffats. Enligt uppgift till bloggen ska Presidenten även ha försökt förhandla med Panter om att den före detta stommen i HäFC ska återta målvaktspositionen. Men även här har vår ledningen fått kalla handen. Vändningen kom helt oväntat under ett informellt möte en solig vårdag i centrala Göteborg där ledningen presenterades för ett för bloggen tidigare helt okänt namn. Det är en stolt pressavdelning som idag kan avslöja att målvaktsproblemet i Örnbröder Calcetto härmed är löst. Vår man för uppgiften är Jon ”Äpplet” Högberg (bilden).

 Jon, född 1987,  har ett förflutet i Jonsered men har de senaste åren medvetet hållit sig borta från sport i allmänhet och fotboll i synerhet.

-”Jag ville få en nytändning. Hitta mig själv. Ja allt det där du vet. Men när Örnbröder Calcetto hörde av sig och meddelade att de sökte en man av min sort kändes det helt rätt”. 

Pappersarbetet avklaras snabbt och när vårsolen sakta sänker sig ner över Pusterviks uteservering skiner Jon ”Äpplet” Höglund upp. ”Fan vad kul! Det här ser jag fan i mig fram emot. Min dröm vore att genom positionen som målvakt verkligen få avgöra matcher. Jag ser redan drömscenariot framför mig. En viktig match går till förlängning. Straffar blir avgörandet. Jag kliver fram. Gör en TV-räddning på den sista straffen. Går sedan själv fram och slår in den sista avgörande". Jon blickar drömskt mot baren. 

Men har du anfallsambitioner? 

Nej nej! Men ändå. Ett sånt scenario.”

Vi på bloggen hälsar Äpplet välkommen med öppna armar och ser alla fram emot att se honom vakta Örnbröder Calcettos mål säsongen 2010.  Välkommen Äpplet!


tisdag 13 april 2010

SCHEMAT I HAMN!

Nu är det äntligen klart! Korpen schemat 2010! Surfa genast in på smidiga 
http://medlem.spray.se/mecher/Fotboll/Fotboll%202010/Serien/
och klicka dig fram till Klass 4D. Faktura kommer inom kort. 
  


måndag 12 april 2010

Träningsrapport

Söndagen härförleden var i många avseenden en perfekt söndag; det var sol och Örnbröder tränade. Presidenten kom i sällskap med Hjalmar (snart 2 år) och menade att: "man kan aldrig vara för ung för att vara en Örnbroder..."

Träningen inleddes och avslutades med tvåmålsspel. Det höga tempot överraskade många av träningsdeltagarna och duellerna blev både fler och tuffare ju längre träningen pågick. Humöret var dock på topp under hela passet och bl.a. sägs Johninho ha sprutat vatten på nyförvärvet Magnus "Busk" Busk, allt för att så snabbt som möjligt få in honom i den varma gemenskapen.

Som sig bör avslutades träningen med ett äkta drömmål. Det var Anders "fyndet från Argentina" Kjellberg som slet sig loss från sin markering och nickskarvade in en hörna. Ett mycket vackert och välförtjänt mål från 29-åringen. "Den bara skulle in", kommenterade han blygsamt efteråt.

Nu får vi bara hålla tummarna för att Korpen-Kent gör sitt jobb och ger ut ett spelschema innan veckan är över. I annat fall ryktas det om att den sedvanliga söndagsträningen kommande vecka kommer att flyttas till lördag. Mer om detta senare under veckan.

/el lupo

lördag 10 april 2010

Dags för träning!

Kanske kan vi få se liknande glädjescener i morgon (söndag den 11 april) för då är det dags för träning. Premiärträning. Efter mycket dividerande står det nu klart att Ånäsfältet kommer att stå värd för årets första träning, den kommer att börja kl. 12.00. och pågå i cirka en timme och 42 minuter.

Enligt vad bloggen erfar är det förvisso ingen som fyller år under söndagen, däremot så har en av Örnbröders kanske viktigaste spelare namnsdag. Kanske kan han få en present eller en sång eller dylikt. I varje fall, missa inte:

Träning 11/4 Kl. 12.00 Ånäsfältet


torsdag 1 april 2010

(nästan) ALLT KLART INFÖR 2010



Dessa euforiska glädjescener utspelade sig igår på Örnbröder Calcettos nya stammishak/eventlokal Hemmaplan i majorna, då Korpen Kent slutligen utannonserade att allt är klart för en ny Korpensäsong 2010. Glädjen visste inga gränser när Korpen Kent intog scenen och beskedet möttes av minst sagt starka känslor. "Det känns som att man kan börja leva igen" kommenterade Örnbröders egen Hanet som just skulle beställa en starköl när beskedet kom.

Enligt uppgift till kansliet kommer premiären av Korpen säsongen 2010 gå av stapeln någon gång under vecka 15. Den bistra vintern har tagit hårt på kvibergs annars så lättspelade gräs så var premiärmatchen spelas är fortfarande osäkert. Korpen Kent jobbar dag och natt för att få till ett spelschema, men några datum är ännu inte klara. Vi önskar honom all lycka med att få till detta schema. Kent! Lycka Till! 

2010 blir även året då vi yngre kommer att ta ett steg tillbaka och lyssna på de äldre. Därför föreslår vi nu en träning. Söndag den 11:e april är ett datum som dykt upp när denna fråga diskuterats. Kl 12:00 har nämnts. Mer vet vi inte. Inte heller var denna träning skulle ske. Alla förslag är välkomna i kommentatorsfältet på denna sida. Tills dess håller vi alla andan för 2010 års spelschema. Presidenten har inte gått att nå för en kommentar.