tisdag 28 september 2010

Spelarna står enade trots misslyckad säsong: "Rör inte vår bankett!"

Säsongen avslutades nästan med en bragd. Sjumannatruppen kämpade heroiskt och hade ledning 2-1 med 10 minuter kvar. De tappra Örnbröderna fick ge sig efter ett skit- och ett rövmål från Skenhärlanda i slutskedet.

Matchen kom igång sent efter problem med belysningen (nej bloggens utsände skämtar ej). Uppvärmningen blev lång och mörk och svetsade samman de 7 som var rejält taggade när, den för övrigt oklanderlige, domaren satte pipan i munnen. Örnbröder rivstartade matchen och briljerade med högt bolltempo och fint positionsspel. Skenhärlanda tog något orättvist ledningen efter en drömträff från 20 m som letade sig upp i krysset. Otagbart för det mycket stabila Äpplet. Örnbröderna höll sina huvuden högt, tog fram Calcetton och dominerade in två mål. Segervittring. Men det höll inte hela vägen. Den svaga försäsongsträningen tog ut sin rätt. Laget i våra hjärtan orkade inte ligga tätt på i försvaret och de acneprydda ynglingarna i Skenhärlanda kunde vinna. Bittert, men ändå en hoppfull säsongsavslutning som definitivt ger fördel bankett i frågan "Utvärdering eller Bankett". Budskapet från spelarna var i alla fall glasklart "Rör inte vår bankett".

*** Matte med vänsterslägga - trivs mot Härlanda. Köttade och slet. Mycket nyttig. Assist till Bönas 1-1 mål.
** Äpplet - säkerheten själv. Kan ha avslutat med stil (har kontrakt även nästa år, men spelar möjligen ute då)
* Jocke G - höll div 3 tempo. Drömmål efter skott utifrån i steget.
* Wel - giftig spjutspets. Farliga chanser som närapå resulterade i nätrassel.
* Torbjörn aka Gnugge - var mkt nyttig i försvaret och vågade gå framåt.
* Böna - Löpte mycket och fick utdelning med vackert nickmål
* Presidenten - visade ledaregenskaper. Tydlig och peppande dragning innan avspark.



onsdag 22 september 2010

Vem drog ur proppen ?

Det blev en annorlunda match. Den spelades långt efter läggdags ; matchstart 22:15 efter att strålkastarna släckts i 30 min. Ett bustrick som missgynnade morgonmänniskor i ÖC. Matchen bröts i förtid med 10 minuter kvar av andra halvlek. Ljuset försvann åter och spelarna återvände hem till sina gryt på lämmelvis. Johninhos drömmål var ett litet ljus i mörkret.

Det hände igen. Efter en mkt fin insats mot Cruiffen förra veckan var ÖC tillbaka i gamla gängor med koncentrationsproblem och virrighet. Motståndarna hade värvat under transferfönstret och var heltända och hade kunnande. Örnbröder släppte till ett par enkla mål och hamnade i hopplös uppförsbacke från början. En liten gnista av hopp tändes då en smörpass friställde Johnihnho som snyggt gjorde 1-2. Men presidentens passivitet i försvarsspelet ledde till 1-3 tämligen omgående. Och hoppet släcktes. "Det kändes tungt med ett så abrupt slut på matchen " säger presidenten (någon drog ur proppen). "Det hade varit skönt att gnälla lite efter en match där inget stämde. Nu är det en match kvar till bokslut. Låt oss avsluta med värdighet". Ja lite roligare än så här kan det vara.

söndag 19 september 2010

DAGENS OUTFIT - ULVIO.


Det är en avslappnad Ulvio som glatt poserar för bloggens utsände.



Ulvio, vad har du på dig idag?
- Jag har märkesjeans, en sponsorjacka från AAA och en ulltröja av märket Minimum. Det är ett danskt/italienskt märke som jag gillar lite extra.

Hur tänker du kring din stil?
Ibland har jag planerat vad jag ska ha på mig. Lagt fram kläder kvällen innan och sånt där. Men det är inte alltid det känns rätt så då tar jag bara något annat från garderoben. Något som känns rätt för stunden. Kanske spontant.

Är det viktigt att kläderna har en historia?
Nej. Inte alls.

torsdag 9 september 2010

Örnbröder kan! ( men vill inte riktigt )



Levande schakaler var inte på topp. Örnbröder hade ett gyllene läge att knycka poäng av klara serietvåan. Men tillfället gled våra älskade Örnbröder ur händerna då den rätta vinnarviljan aldrig infann sig.

Örnbröders talesperson Självaste Presidenten är besviken när han rattar sin lyxiga Skoda hem. "Jag är van att förlora matcher, men sättet vi gör det på idag gör mig orolig. Om vi hade varit riktigt heta idag hade vi med befintligt spelarmaterial kunnat gå segrande ur striden. Men vi får inte till det med inställningen. Vissa sekvenser av matchen idag är som vanligt bra. Björns mycket vackra drömmål kommer att spelas upp många gånger i mitt huvud de kommande dagarna. Men vi måste gå in med rätt inställning i varje byte. Nu är vi heta ena sekunden för att i nästa somna till och pang - så har vi ett underläge.

Presidenten vill betona att allt inte är nattsvart. "Vi har tre matcher kvar denna säsong som alla är fullt möjliga att vinna. Med spelglädje kommer segrar. Eller så ger segrar spelglädje."

Visst blir man inspirerad när presidenten brandtalar. Det är en spännande resa han vill ta oss på i - "säsongsavslutningen" heter den. Låt oss nu följa vår ledare och visa attityd i nästa match.

*** Jim - stabil back. Ett tvättäkta korpenproffs
** Torbjörn 2 - stabil som målis. Finfina utsparkar
* Böna - nästan mål förra matchen , nu drömmål









fredag 3 september 2010

Drömmen som frös bort

Drömmen om poäng mot N-Blåbär besannades aldrig. Det blev förlust med klara 3-0. Som brukligt vid förlust blir rapporten kort.

Det var inget fel på uppladdningen. Passningsspelet var rappt i 3mot4-spelet innan avspark (Svinet vilade innan match för att inte reta förkylningskänningar). Örnbröder mönstrade alltså en taggad 8-mannatrupp i den kyliga septemberkvällen på Kviberg 11. Trots detta fick Ö/C vittja eget nät rekordsnabbt. 12 sekunder tog det innan ett slött agerande fick en flipperboll att hamna framför fötterna på en av de hyvens killarna i Blåbär. 0-1 var ett faktum. Självaste presidenten hade sannerligen ingen lyckad afton. 0-2 gjorde han mer eller mindre på egen hand - om än med viss assistans i form av ett hårt inlägg från en motståndare. Och även om han inte ensam bar ansvaret för passivt försvarsspel vid 0-3 så var han utan tvivel på planen även vid detta baklängesmål. Skäms presidenten! Presidenten skämdes nog också lite inför sina lagkamrater och bytte ut sig själv med simulerad skada (ljumsken) under sista 10.

Var då allt uselt igår? Nej, verkligen inte. Ljuspunkter finns. Som t ex att Örnbröder spelade ganska bra och skapade en hel del farligt, men bolljäkeln gick inte in. Det viktiga ledningsmålet uteblev och billiga baklänges mål gav "energiläckage". Men det ska sägas att Örnbröder hade bra perioder och vägvinnande passningsspel. Vägvinnande till straffområdet där chanser missades. Skottövningar inför nästa match. Förhoppningsvis blir det islossning redan om en vecka.

Och så asteriskerna:

*** Böna - vann bollar, spelade smart, gjorde nästan mål ett par gånger.
** Matte - gnuggade hälsenor i bästa "Gnugge-stil". Nära mål ett par gånger
* Ulvio - röststark bollvinnare på mittfältet. Nära mål en gång.

torsdag 2 september 2010

Vad örnbröder vill.

Efter kvällens match tänker iallafall undertecknad se den här!



/Kansliet