tisdag 22 februari 2011

Bloggen presenterar stolt: Nyförvärv nr.1.


Johan Davidsson poserar glatt för kameran.


Det är ju lite så här silly season fungerar. Först är det en massa viskningar. Det går rykten om den ena mer otroliga värvningen än den andra. Sedan blir det lite lugnare och till slut blir det alldeles dödstyst, knappt ett knyst kan höras. DÅ. Smäller det.

Bloggen träffar det senaste nytillskottet på ett trendigt café i de centrala delarna av stan. (Fikarummet på nytillskottets extrajobb ute på Hisingen. red anmärkning) Nytillskottet beställer en latte (hämtar en automatkaffe. red anm.) och gör sig redo att bli intervjuad.



Bloggen: -Vad heter du?
Johan Davidsson: - Johan Davidsson.
B: - Är det du som är mannen med det mystiska nackhåret?
JD: -Nej.

B: -Hur blev du värvad till Örnbröder?
JD: - Det var ju du som frågade om jag ville vara med. Minns du inte det? Förra veckan? Sen hörde jag ju Örnbröderhymnen förra året. Jag blev imponerad. Mycket imponerad.
B: - Presidenten var alltså inte inblandad? Hmm, mkt märkligt...
JD: - Vem?
B: - Hahaha, du har mycket att lära du... mycket att lära...
JD: - Håll käften.

(Redaktionen vill här förtydliga att alla nyförvärv ännu inte blivit mediatränade. Se det inte som en pik Presidenten, men det kanske vore något att tänka på till nästa år? MVH Red)

B: - Vilken spelartyp är du?
JD: - Fysisk mittback som helst spelar i anfallet. Jag har påpekat detta för alla mina tränare men dom har vägrat att lyda mig. Utom en gång i en b-lagsmatch. Då kom jag fri men sköt tre meter utanför. Sedan var det tillbaks till mittförsvaret igen.

B: -Vad tror du att du kommer tillföra Örnbröder?
JD: - Jag vill vinna skytteligan. I varje fall den interna.
B: -Förra året vann Böna. Han gjorde tre tror jag.
JD: -Va? Då kanske jag kan vinna den på riktigt.

B: -Vad lagar du för mat en söndag?
JD: - Tacos.

B: -Vem skulle du ta med dig till en öde ö?
JD: - Zlatan. Muslimovic alltså. Han som spelar i Grekland nu.

B: -Om tidsresor vore möjligt, vart skulle du resa då?
JD: -Woodstock.

B: -Vad har du för förväntningar på den eventuella insparksfesten?
JD: - En ökad gemenskap och en rejäl bakfylla.

Med de kloka orden får presentationen av årets första nyförvärv anses vara klar.

Vi blickar mot strömmen...

tisdag 15 februari 2011

Vems är det mystiska nackhåret?


Årets Silly Season har dominerats av en enda fråga. Ante Massaro får ursäkta, frågan på allas läppar 2011 är: Vem är mannen med det mystiska nackhåret?

Inom kort presenteras Örnbröder Calcettos trupp för säsongen 2011. Rykten om vem den mystiska mannen med det mystiska nackhåret kan vara har florerat på fansbloggar och i övrig media under de senaste månaderna. Men vem är han? Den som läser få se.

söndag 6 februari 2011

Örnbröder förlänger med AAA

Örnbröder har tecknat ett ettårigt sponsoravtal med försäkringsjätten Assicurazione per gli ubriaconi (AAA). Avtalen sträcker sig över säsongen 2011 med bilateral option på förlängning ett år. Ett så kallat 1+1 årigt avtal.
"Vi är mycket nöjda med att synas i detta sammanhang. Vi förtydligar vår roll i samhället för omvärlden och bygger varumärke" kommenterar AAA:s marknadsdirektör Lasse Hentonen. Motparten, Örnbröders president Presidenten, är också nöjd med avtalet. "Vi har hela tiden drivit linjen om att fortsätta spela i våra eleganta vita dräkter även under 2011. Dräkterna är i fint skick och har förvarats i tvättat tillstånd hela vintern". Och nu när bläcket torkat kan Örnbröder börja förhandla med legendariska göttabutiken Gottland om andraställen (Gottland uppfann lösgodiset, reds anm. Låg först vid Rasta, sen vid Rusta, reds anm. Samlingsplats för otaliga Partillelag under 90-talet inför avresor till bortamatcher till t ex Floda, reds anm). "Ambitionen är knyta till oss partner vi kan växa med. Vi har sex Gottlandtröjor idag. Med åtta Gottlandströjor har vi kapacitet för 85% av Örnbröders matcher. Detta vore givetvis rena drömmen." säger Örnbröders karismatiske president som nu lägger all sin lediga tid på att hitta lokal till den stora upptaktsträffen Kick-offen.


"Det jobbas just nu mycket intensivt på att lägga Försäsongsträningen och Kick-offen under en och samma 'superhelg'. Det kan vara omöjligt att genomföra i praktiken, men håll med mig om att det är en vacker tanke". Ja, presidenten. Det låter det.