torsdag 28 april 2011

Buttercastle - Örnbröder Calcetto 2-1


Deco brutalt kapad av Jätten i Buttercastle.

Ett taggat ÖC ställde upp med i stort sett ordinarie lag, endast måltjyven Johninho saknades pga halssveda. Och vilken start det var, Buttercastle hade inte mycket att hämta och efter sex minuter fick nyförvärvet Mato utrymme med bollen. Mato var nästan inte alls övertänd trots det stora trycket på honom, utan istället slog han en väl avvägd passning på djupet. Svinet som såg lätt ut i steget (tack vare försäsongsträningen?) stack i precis rätt ögonblick och kunde behärskat placera in bollen. 1-0 till våra hjältar och allt var frid och fröjd. Ingenting såg ut att kunna stoppa Örnbröder från att i det närmaste leka hem tre poäng. Dock skulle en tredje part blanda sig i leken; domaren ville ha uppmärksamhet.

Trots att Svinet knappt rörde motståndaren (bortsett från armdragningen och sparken över smalbenen) blåste domaren straff för Buttercatle United och en väl exekverad sådan betydde 1-1. Trots flera klara chanser, framförallt var nyförvärvet Deco het framför mål, var 1-1 också halvtidssiffror.

I andra halvlek var det inget snack, det var Örnbröder för hela slanten. Ulvio testade målvakten som storspelade, Svinet blev frispelad men sköt över och hörnorna duggade tätt vid Buttercatles mål. Mato som fortfarande knappt var övertänd hamnade i gruff med motståndarlagets annars mycket duktige målvakt, och senare efter en vacker soloräd blev samme Mato fälld i straffområdet. Solklar straff denna gång och fram klav Deco för att slå in sitt första mål för klubben i hans hjärta. Han gjorde allt rätt, slog straffen lagom hårt nästan mitt i mål efter backen men Buttercastles målvakt gjorde en "omöjlig" räddning.

På en förlupen lånboll från Buttercastles försvar en stund senare uppstod misskommunikation mellan Matte med släggan och Lance, som annars var utmärkt i målet, och efter ett par nesliga studsar lyckades motståndarna få in bollen bakom den tappre målvakten. 1-2 kom synnerligen orättvist.
Efter detta kunde inte ÖC svara och Äpplets farliga skott i slutsekunderna räddades av Örnbröders nemesis denna dag, Målvakten i Buttercastle United. Förlust alltså i premiären, men spelet lovade mer. Mycket mer.

Asteriskligan:


*** Nyförvärven

De må ha portugisklingande namn (Mato, Deco) men de spelar som skottar! Alltså med fart, frenesi, glidtacklingar och hjärtan som klappar hårt för laget och hela spelet fotboll. Mycket lovande debutmatch för spelarna som kanske ska byta namn till något mer brittiskt?

** Svinet

Försäsongstränad som få sprintade Svinet ifrån motståndarna och satte läckert Örnbröders första mål för säsongen. Det räcker gott för två asterisker!

* Lagbollen

Den glädje och stolthet som Presidenten kände när han visade upp den nya lagbollen gick inte att ta miste på. Vilken grej, vi har en egen boll killar!

Blider från premiären!


Svinet tar en hörna. En av många denna match...



Böna trixar med motståndarna


...som ser helt stillastående ut.

Taktiksnack innan match.

Decos straff blir just räddad.

Mato fult nedgjord efter mäktig soloräd...


...ivrigt påhejad av Svinet.



Presidentens dröm besannad; Örnbröder Calcetto har äntligen skaffat en lagboll!

onsdag 27 april 2011

HALSONT HOTAR PREMIÄR FÖR UNDERTECKNAD


Halsont i undertecknads hals?

Undertecknad upplever dagen före match halsont. Den onda halsen ställer till det både fysiskt och psykiskt och den stundande premiären mot Buttercastle imorgon är därför hotad för undertecknad.
- Eventuellt måste jag stå i mål nu, trots att jag är dålig i den positionen och framförallt "hatar det", säger undertecknad direkt till bloggen.
Vi håller tummarna för att halsont ska lämna undertecknad lagom till premiär, men har i nuläget ingen övrig information.

söndag 24 april 2011

OBS!!! Skvaller!!! Extra hett!!!




Bloggens utsände med listigt dold kamera.

I dessa tider är försäsongsträning extra viktigt, man får inte glömma att premiärmatchen går av stapeln redan nu på Torsdag. Kanske på uppdrag från högre ort (presidenten?) kanske jobbade han helt på eget initiativ, fakta är i varje fall att bloggen sände ut sin listigaste/hemligaste reporter för att kolla upp stadens alla innekrogar. Tanken var att dokumentera Örnbröder som uppträdde "berusat" eller visat andra föga sportmannamässiga tendenser. Till all lycka kunde vår listige reporter inte få tag på några "slarviga" Örnbröder, något som gjort Presidenten nöjd.
- Detta är något som gör mig nöjd, låter Presidenten hälsa via ett "off the record-"uttalande.

Bloggens hemlige reporter gick dock inte tomhänt från sitt uppdrag förra helgen. På den populära nattklubben Orgia någon gång mellan klockan 3 och 6 lyckades vår utsände få både en pratstund med och en hemlig bild på den kände fotbollsbloggaren "Raul". (Obs, namnet "Raul" är fingerat. Bloggaren heter egentligen något annat.)

Hemlige reportern: -Åh, det e ju du. "Raul"!
Raul: -Va?
H r: -Läser du vår blogg? Örnbröderbloggen. Du har ju tränat med oss, fast då hette vi Häfc. Du känner "Strängen". Han har slutat nu förresten.
Raul: - Va? Örnbröderna? Vad fan är det?
H r: - Hur fick du in en stor stark hit förresten? Dom säljer ju bara flasköl här inne. Stella. 64 spänn kostar dom. Svindyrt. Erkänn?
Raul: - Jag ska nog gå nu.


Nu får det vara nog med skvaller. Det är på torsdag det smäller. Kom till Kviberg och se fotbollspropaganda.

Vi blickar mot strömmen...




Kändisfotbollsbloggaren "Raul" avnjuter en "stor stark" på inneklubben Orgia.

lördag 16 april 2011

Rutinerad storstjärna på väg att lämna ?

EXTRA-EXTRA-EXTRA-BLOGGEN AVSLÖJAR-EXTRA-EXTRA


Har frågetecknet blivit ett minustecken? Är Lance (är det Örnbröderstjärnan på bilden? Avgör själva) på väg att bli smygvärvad av konkurrent utan hjärta med ekonomiska muskler ? Är Örnbröder Calcetto på väg att tappa ytterligare en av "de äldre"? Bilden som togs "häromdagen" har startat en rykteskarusell av sällan skådat slag.

Alla bär svarta kläder. Alla bär svarta väskor. Fyllda med sportdryck, benskydd, tejp och grusskor? Eftersom bloggen inte försökt få tag i Lance för en kommentar har vi tagit hjälp av Eric Eriksson, som föreläser inom området kroppspråk och håller populära matlagningskurser på ABF.

"Grabbarna ser uppenbart uppslupna ut. Som om de är på väg till något skoj. Gruppkänslan finns där. De skulle kunna vara med i samma lag eller vara kollegor. Stämningen är hård, men hjärtlig. Skämt och skoj ligger nära till hands. Grabbarna har en hederskodex som säger ungefär 'vi ställer upp för varandra'. Gången är framåtlutad vilket indikerar att väskorna är tunga. De är antingen fyllda med dyr teknik eller benskydd. Att Lance går först betyder att han är accepterad av gruppen och troligen kommer att få mycket speltid."

Är Lance i och med detta förlorad för Örnbröder? "Jag har ingen aning" säger Eric Eriksson. Bloggen och alla fans håller förstås tummarna för att så inte är fallet. Fortsättning lär följa.




fredag 15 april 2011

Favorit i Repris - Helgen med Presidenten

Helgen med Presidenten
Varje fredag bjuder vi på ÖC-bloggen numera på en godbit från klubbens gedigna historia. Här ett klipp från 2008 som vi valt att kalla "Helgen med Presidenten". En liten inblick i livet som President, och allt vad det innebär - En ständigt ringande mobil, snabba puckar och tuffa beslut. Nostalgi i all ära, men visst blir man sugen på att lira boll?

måndag 11 april 2011

Korpen 4D - så är läget i ditt lag inför premiären

Örnbröder Calcetto 2011
Vilka är på väg in? Och vilka är på väg bort? Silly season är snart slut och här ger bloggen dig läget 2 veckor innan premiären:

Klara nyförvärv
Deco - i JD kan Örnbröder ha hittat en vass anfallspjäs. Kan även användas som back- vad vet jag? Stor, stark, bra på huvudet.
Mato (?)- rutinerad. Utpräglad tävlingsmänniska som äter mycket sunt. Stor potential men hur är formen ?
På väg in
Jonas G
Bubblade av självförtroende på försäsongsträningen och bjöd på tidernas solomål trots mediokert underlag i Masthugget.
Rickard
Örnbrödersupporter som höll sig framme på försäsongträningen och uttryckt önskemål om att dra på sig calcettostället för att prestera även på planen.
Ante Massaro
Ständigt aktuell. Nära comeback i en match förra säsongen, men fick förhinder i sista stund. Har utvecklats taktiskt sedan 2008 och är alltjämt mycket farlig i boxen. Verkar sugen på att spela när man tittar på fotboll med honom.

På väg ut
Wel - (klubblös (?)). Allas vår Panter låter via sin agent hälsa att stavgången tar allt mer tid och att han betraktar ett framträdande i Örnbröder 2011 som 'osannolikt'. När man frågar presidenten säger han att diskussioner om fotboll fortfarande förs med "Wel". Inte omöjligt att vi får se mer av Wel alltså.
Strängen (Jonsered) ytterligare rutin som går förlorad. Pådrivaren har länge närt en dröm om att bli ledare och nu ser drömmen ut att vara inom räckhåll. Vi önskar så klart Strängen lycka till men hoppas på inhopp vid behov. För calcetton.
Torbjörn - slitvargen med största örnbröderhjärtat har aviserat att han (tillfälligt?) lägger skorna på hyllan. Vid denna bloggs publicering har bloggen ingen ytterligare information.
Frågetecknet
Lance - har gjort en Adriano (eller en Romario, eller en Annelka) och gjort sig oanträffbar. Befinner sig troligen i Asien eller Argentina men brukar dyka upp i mitten av april och presidenten är därför "inte oroad över situationen". Formen osäker efter lång rehab, men bör även halvskadad kunna ta en plats i startsjuan.

Sammanfattning
Kärntruppen är snudd på intakt kryddat med spännande unga nyförvärv. Örnbröderna fortsätter på den inslagna vägen med sin skonsamma generationsväxling (nyförvärv från både 70 och 80-talet). Den årliga försäsongsträningen lovade gott - om bitarna faller på plats kan det bli en säsong att minnas för Örnbröderfanset.





fredag 8 april 2011

De unga stilar sig framför kameran

Varje fredag bjuder vi på ÖC-bloggen numera på en godbit från klubbens gedigna historia. Här ett klipp från 2007 som vi valt att kalla "De unga stilar sig framför kameran". Nostalgi i all ära, men visst blir man sugen på att lira?

Doldisen gör entré - Spelarpresentation av Böna



Doldisen Böna - nöjd efter ännu en förlust på tennisbanan.

Det är en glad blogg som efter många om och men lyckas få tag i doldisen Böna, snart 30, mitt under pågående försäsongsträning. Närmare bestämt på tennisbanan.
- Jag tycker tennis är det perfekta komplementet till korpen. Egentligen spelar jag nog mer tennis än fotboll. Iallafall nu under försäsong.

Bloggen: Du är ju något av en doldis i Örnbröder Calcetto. Vilka är dina tre starkaste egenskaper?
Böna: 1. Konstruktivt spel, 2. Destruktivt spel och 3. Doldis.

Bloggen: Vilket är ditt starkaste Örnbröderminne?
Böna: Oj, det var svårt. Jag har haft många fina stunder med Örnbröder. Men jag måste nog välja den inställda banketten förra året.

Doldisen Böna har som alla vet missat samtliga icke sportsliga sammankomster med Örnbröder Calcetto, detta kanske just för att förstärka rollen som Doldis. Frågan förblir hängande i luften, doldisen Böna servar några bollar i nät och tar en klunk på sin sportdryck.

Bloggen: Vad tror du om säsongen 2011?
Doldisen Böna: Jag tror på många givande samarbeten med de intressanta nyförvärven. Jag ser verkligen fram emot att komma fem minuter innan premiärmatch och hälsa alla de nya välkomna till klubben.
Bloggen: Hur laddar du inför en match?
Böna: Det blir nog top 10 goals med Roberto Baggio på Youtube (http://www.youtube.com/watch?v=vQCjw4c_GRU). Det är både konst och sport i ett.

Game Set and Match hälsar vi ifrån Bloggen!

torsdag 7 april 2011

Kocken tipsar!


Lite blekt kanske, men vänta bara...



Inför träningen på söndag (kl. 13.00 på Ånäsfältet) kommer kocken med ett tips till den hungrige.
"Ananaskassler är perfekt mat för en aktiv människa. Serverat med vildris innehåller det allt som en uttröttad kropp behöver för att återhämta sig ordentligt. Att man får in fyra världsdelar på samma tallrik (vildris från Asien, Ost från Europa, Kassler från Afrika och ananas från Sydamerika) är dessutom en trevlig bonus. Det är faktiskt lätt att göra också. Lägg bara upp som på bilden ovan, sätt in det i ugnen på 60 grader och när du kommer hem efter träningen har anrättningen fått fyra härliga timmar på sig att utgöra ett härligt skrovmål. Bon appetit!"

Det var allt från kocken, vi syns på söndag.
/ Red


...så här härligt blir det efter fyra timmar i ugnen!





tisdag 5 april 2011

Presidenten presenteras!


När bloggen ber Presidenten att beskriva sig själv med tre ord blir det kärnfulla svaret: "många järn i elden". Bloggen kan inte annat än instämma.


Det är en utvilad president som möter bloggens utsände. Presidenten fick själv välja mötesplats och vår kulturtörstande maestro föll för Naturhistoriska museet i utkanten av Slottsskogen. Presidenten talar livligt och öppenhjärtigt om alla djur man kan se inne i byggnaden. Särskilt hyser Presidenten en förkärlek för den hädangångna aligatorn "Smilet" (och handen på hjärtat alla göteborgare; vem gör inte det?) och vi beslutar oss för att genomföra intervjun i anslutning till "Smilets" nu mer balsamerade lik. På den slitna papperslappen bredvid Smilets kropp står det att läsa: "Smilet var otroligt populär bland göteborgarna även om hon sällan rörde på sig eller visade någon sympati. I detta hänseende var hon en typisk reptil".

Presidenten lyser upp:
- Precis så kan jag ibland känna för Örnbröder!
Bloggen: -Fast vi är ju ingen reptil. Snarare ett fotbollslag.
Presidenten: - Jo, det är klart... Fast annars stämmer det rätt bra tycker jag.
Bloggen: - Vi kanske ska börja intervjun?
P: - Kör i vind!

Bloggen: - Vad heter du?
Presidenten: - Vad fan menar du? Jag är ju Presidenten.
B: Hur ser du på din egen roll inför den kommande säsongen?
P: Organisationen känns stabilare i år. Förra året kändes det som att jag kanske satt på lite för många stolar. Redan nu kan jag känna att Örnbröder börjar närma sig målet; att bli som ett självspelande piano. Själv kan jag koncentrera mig mer på själva spelet.

B: - Wow. Det var glädjande besked. Tror du att det kommer bli någon gemensam försäsongsträning i år? När och var i så fall?
P: -Det snackas mycket så här års, men en fågel viskade i mitt öra att Ånäsfältet kan vara aktuellt i år igen. På söndag klockan 13.00. Detta är ännu inte helt spikat, men det finns stor chans att vi kommer träna där och då.

B: -Om du fick göra en tidsresa; vart skulle den gå.
P: - Jag är oerhört intresserad av vatteningenjörskonst. Oerhört intressarad. Därför skulle jag nog säga Romariket omkring 5-300 år fKr. Jag skulle övervaka byggandet av akvedukter så att allt skulle gå rätt till ;).

B: - När åt du senast en påse chips?
P: - Oj... Någon gång i höstas. Under säsong undviker jag dylik kost.

B: Till sist; kan vi få ett förhandstips? Vart hamnar Örnbröder i tabellen?
Presidenten: - Bättre än förra året. Med de nyförvärven vi lyckats få in skulle jag våga säga att vi kommer hamna på övre delen av tabellen. Kanske kan vi till och med komma tvåa!


Vi tackar Presidenten för den trevliga pratstunden och hoppas att hans tips slår in. Tänk om Örnbröder kom tvåa! Det hade varit något...

/Nästet