onsdag 15 juni 2011

Svinets fräcka svettkupp fick Örnbröder att lyfta

Örnbröder Calcetto - Mål/Mol 4-0 (0-0)

Den stora snackisen innan matchen var dräkterna som under veckan varit i Svinets goda händer. "Jag lade lagväskan orörd i pannrummet. Där är det mycket varmt så bakterietillväxten blir gynnsam. Det hinner hända en hel del redan på sju dagar faktiskt." säger Svinet initierat. Det vita AAA-stället var visserligen rent men efter ett demokratiskt beslut valdes de fuktiga GottLand-dräkterna. Matte som tog målvaktsposten drog ändå på sig den gröna GottLand-tröjan under sin målvaktströja för att "tända till". Örnbröder värmde upp med distinkta pass och en lyckad kvadrat. Det var något mer än svettdoft i luften.

Första halvlek präglades av Örnbröderdominans och stort bollinnehav. Stundtals blev spelet för plottrigt under den sista tredjedelen. Det var så kul att kunna passa bollen efter marken (plastgräset) att det ibland slogs en pass för mycket i anfallet. Det korta peptalket i den korta halvtidsvilan gav omedelbar effekt. Efter 30 sekunder i andra halvlek spräckte Jon Äpplet nollan i en rapp halvkontring, snyggt serverad av Kalle. Distinkt avslut och något av ett drömmål. Nästa drömmål kom en minut senare. Denna gång var det Kalle själv som nätade på pass från Äpplet. Därefter var det dags för Äpplet igen. Fri med målvakten (passning från Kalle igen?) placerades bollen snyggt i bortre hörnet. Deco avslutade målexplosionen. Som ni märker hade Örnbröders forwards en lyckad dag till presidentens glädje.

Motståndarna då? Mål/Mol löpte i djupled. Mål/Mol löpte i sidled. De vågade friskt och hade bra intentioner. Men hade sällan bollen på Örnbröders planhalva och förmådde inte skapa några heta chanser.

*** Äpplet. En kreativ kraft som dundrade in två mål. Klart att det blir asterisker
** Kalle. Var inblandad i det mesta. Målskytt och målpassare.
* Matte. Säkerheten själv i målet. Hade visserligen inga avslut emot sig, men var beredd om det hade kommit. Ett yrväder under sista 8 minuterna som utespelare. Sköter sommarförvaringen av dräkterna.

Nu följer sommaruppehåll i ungefär två månader. Bloggen jobbar på en artikelserie "så sköter presidenten sommarträningen" som kan vara värd att kolla in. Annars hörs vi när det drar ihop sig i augusti. Nu super vi oss kanon på midsommar. // Red

onsdag 8 juni 2011

Örnbröder Calcetto - BK Hyle : 1-0

Matte med släggan njuter segerns sötma.

Det var arbetstället på som gällde för våra Örnbröder denna dag. Mkt riktigt plockade Presidenten fram de gröna Gott-landsströjorna ur trunken och sedan var det 40 minuters kamp som gällde.

Ställningskrig är bara förnamnet på den första halvleken, det handlade till syvende och sist mest om vilka som vann mest andrabollar och det var ÖC som verkade ha ätit mest taggtråd ( eg. ananaskassler red. anm.) för trots ungdomlig entusiasm från de hyvens killarna i BK Hyle var det oftast en ÖC-kämpe som fick kontroll på bollarna. Särskilt minnesvärt från den första halvleken är Mattes precisa glidtackling, Johninhos brutala dito samt Ulvios underliga vurpa. När bloggens utsände frågar om den sistnämnde försökte filma protesterar han glatt: "Nej nej, ingen filmning, jag sprang bara fortare än jag egentligen kunde."

Ulvio fick dock revansch i slutet av den första halvleken då han slog en mycket väl avvägd inkastsinspark mot Böna. Böna som som precis innan varit ytterst nära med just en nick visade kyla och placerade läckert in bollen bakom en chanslös Hylemålvakt.

Andra halvlek
ÖC kom in i en stark period i början på andra halvlek, bl.a. hade Mato ett par farliga ruscher från hans liberoposition. I samspel med Böna sågade de sig igenom Hyles försvar och Böna var endast decimetrar från att placera in 2-0 vid bortre stolpen. Mål där och matchen kunde varit avgjord. Istället var det nu som presidenten fick kliva fram på allvar. ÖC gick in i den klassiska fällan att de tänkte mer på poängen de hade istället för att försöka få tiden att gå genom att hålla bollen inom laget. Den sista tio minutrarna handlade enbart om hård press från Hyles håll. Presidenten (för dagen målvakt) boxade undan bollar som om det var det enda han gjort under sin karriär och hade han inte visat sånt mod i luftrummet hade Hyle kunnat få in en kvittering. Tack och lov blev det inte så. Deco visade taktisk smartness och blev mer defensiv i slutet när pressen var som värst. Otaliga var de bollar han nickade undan ur det egna straffområdet. Till slut blåstes matchen av och våra flygande bröder tog hem tre oerhört sköna poäng och närmar sig toppen utav tabellen i klass 4D.

Bloggen vill även passa på att tacka BK Hyle för en väl genomförd match. En ny bekantskap i serien som det ska bli spännande att följa i framtiden.

Asteriskerna:

*** Presidenten -
Vilka utboxningar, vilket mod, en sann ledare.

** Matte med vänstersläggan - Vilka glidtacklingar, vilken glöd och vilket självuppoffrande spel utav försvarsklippan.

* Böna - Vilket huvudspel och framför allt, vilket vackert mål.