onsdag 31 augusti 2011

En Näve Blåbär - Örnbröder Calcetto 5-3

Matte med släggan har skäl att le trots förlusten. Bäst i Örnbröder idag med sina två mål.

Grusplanen på Lemmingsvallen, en arena som väcker goda Örnbröderminnen till liv. Innan matchstart såg det så lovande ut. Galten som var med för andra veckan i rad berättade hur Presidenten hade stöttat honom under förra veckans fight: "När jag för andra gången på fyra minuter missade öppet mål började jag misstro min egen förmåga. Då kom Presidenten fram och sa till mig `men du är där!. Det är det viktiga!` Och mycket riktigt nästa anfall satte jag dit den!" Vi trogna bloggläsare vet att detta bara är en i raden av alla myter som byggs runt Presidenten, och vi vet alla att det kommer att komma mer av den varan. Kanske redan nästa säsong.

1:a halvlek

1-0 kom till efter ett inlägg som nickades i mål av en av blåbärens inhyrda spelare. De var några stycken inhyrda och om inte bloggen tar helt fel var det enbart sådana legosoldater som lyckades bli måskyttar för blåbären. Förutom då 2-0 som kom till efter en snöplig situation där Presidenten som målvakt var för långt ut och Ulvio som back var stillastående. Målet lyftes elegant in av en gammal välbekant blåbärsnäve. Örnbröder stack upp lite då och då men skapade inte många riktigt heta målchanser. 2-0 i halvtid var inte helt rättvist, men det var inte heller orättvist. ÖC hoppades på en vändning.

2:a halvlek

ÖC började med ett ganska hård press och Ulvio skapade ett friläge genom att bryta ett uppspelsförsök, men fick sin vana trogen för mycket fot under bollen som snöpligt seglade över ribban. Hade Ulvio satt reduceringen där vet man aldrig vad som hänt. Istället satte Blåbären ett mycket snyggt nickmål, återigen från ett inkastinlägg. Blåbärens inhyrda spelare såg ganska vältränade ut.

ÖC fick dock snabbt upp vittringen efter att Matte blivit brutalt fälld i straffområdet. Från sju meter gjorde han sedan inget misstag.
"Var det straff ?" undrade bloggen. "Nej nej, jag filmade" svarde vänstersläggan med ett slugt leende.

En viss övertändning infann sig hos ÖC och i viljan att komma framåt efter ett brutet anfall glömde man bort markeringen och 1-4 var ett faktum. Ulvio såg sedan att Mato tog en löpning i djupled och slog en cross på ytan som öppnade sig på vänsterkanten. Den var vid som en ocean och där stormade förstås atlantångaren Matte med vänstersläggtan fram och PANG! så vart det 2-4.
Galten gjorde sedan ett av de underligaste självmålen som setts på dagens grusplan och innan domaren blåste av hade Äpplet också fått skriva in sig i målprotokollet efter en utsparksassist av Presidenten. 3-5 blev det och helt ärligt var slutresultatet ganska logiskt. Om blåbären får behålla sina nyförvärv blir de svårslagna. Tack för en god match!

Asterisker

*** Matte med släggan
Straffixare och exekutor. Stenhård spelstil. Tvåmålsskytt.

** Äpplet Talangen kämpade och slet som aldrig förr. Tvingade fram en utvisning och gjorde ett snyggt mål. Spelade dessutom en heldel på ovan position (back) med den äran.

* Deco Besitter ett lugn i spelet som ingen annan. Stabilt spel idag.

onsdag 24 augusti 2011

Granit är hårdare än Titan

Det sattes något slags rekord i ramträffar i eftermiddagsmatchen mot de gula Titanerna. Men Örnbröder bestämde sig för att plocka fram fincalcetton och trillade in 4 mål solidariskt fördelat på 4 målskyttar. Presidenten mös i Örnbrödervädret.

Motståndarna hade under de senaste omgångarna börjat en vandring uppåt i tabellen varför Örnbröder tog uppgiften på stort allvar. Med stort fokus tog Örnbröder tag i matchen från avspark. Efter mängder av ramträffar fick Äpplet till slut till ett drömmål efter ett anfall hämtat ur skolboken. Segern blev komfortabel. Hristo i målet prövades när Matte slog en knivig hemåtpassning, men hade annars en lugn dag på jobbet.

torsdag 18 augusti 2011

Coachens fadäs gav poängtapp. "Det ska inte behöva hända"

Örnbröder föll på stopptid i klassikermötet mot Buttercastle. Spelet föll ihop i andra halvlek då orken tröt. En utvilad Granitmatte som enligt en uppgörelse skulle vakta målet under första halvlek blev efter en coachmiss kvar i målet även i andra halvlek. Han kunde inget göra från målvaktsposition när lagkamraterna blev allt tröttare minut för minut.

Granitmatte var diplomatisk efter matchen: "Så klart att flintastekar och sommarcigg tar ut sin rätt. Jag tyckte att alla kämpade efter bästa förmåga. Men det är klart att jag hade velat vara med där ute när det hettade till i andra." Coachen antyder att vänsterbacken återfinns på sin ordinarie position redan nästa vecka.

Örnbröder startade annars piggt och tog ledningen på en kontring. Äpplet serverade presidenten som i fritt läge satte 1-0. Buttercastle kvitterade psykologiskt viktigt med 5 sekunder kvar av första halvlek. Stärka av målet tog Spåntorgets stolthet över matchen och gjorde 2-1 efter att presidenten missbedömt en långboll. Örnbröder kämpade sig in i matchen och fick in en kvittering - distinkt av Johninho som hårdtränat under sommaruppehållet. Efter kvitteringen följde en bra period där Örnbröder bara malde på. Istället för segermål tappades sedan initiativet och Örnbröder såg passivt på när motståndarna skapade heta chanser som till slut resulterade i baklängesmål. Bittert så klart, men också logiskt i en match där Örnbröder inte vårdade bollen och kom fel in i många situationer, vilket också kanske är logiskt efter uppehållet. På det hela taget var det en godkänd kampinsats som med lite flyt kunde gett poäng. Nu laddar vi om.

*** Ulvio Såg oförskämt fräsch ut efter sommaruppehållet.
** Matte - stabil i målet igen
* Andreas - allround, gedigen insats

måndag 15 augusti 2011

Örnbröder i ny kampanj - "Nu tar vi ställning"

Efter mycket om och men har Örnbröder Calcetto äntligen bestämt sig för vilken kampanj det ska satsas på i höst. Samtliga resurser kommer att satsas på kampanjen "No Spam - Today - Tomorrow - Ever". (För mer info, besök kampanjens kampanjsida). Och håll utkik här på bloggen
- Det kommer hända mycket kring det här, lovar Presidenten. - Men i nuläget vet jag inte så mycket mer än att alla papper äntligen är påskrivna.

Matchen på torsdag spelas kl 19:40 då Örnbröder Calcetto tar sig an Buttercastle United.

måndag 8 augusti 2011

RAFFLANDE SOMMARUTMANINGAR - ÖRNBRÖDER TÄNJER PÅ GRÄNSERNA

Det årliga Musselloppet - alltid lika trevlig läsning!

I helgen avgjordes den årliga prestigetävlingen Musselloppet i Lysekil och givetvis fanns Örnbröders representanter på plats. Dragplåstret Mustafa "Musse" Mohammed tvingades i sista stund ställa in på grund av en elakartad tåskada, och det var denna restplats som Johninho glatt övertog.
Loppet på totalt 10 kilometer gick genom den vackra stadskärnan i Lysekil och trots en hård motvind hamnade Örnbröder på en hedersvärd 35:e plats.
- Jag gick ut hårt, snittade 4:20 de tre första kilometrarna. Sedan var det en kamp mot klockan, säger Örnbröderstjärnan direkt efter målgång.
Tempot var något som diskuterats före start och Johninho hade egentligen tänkt börja i en lugnare fart för att sedan öka successivt under loppets gång. Men redan under Friskis och Svettis uppvärming hände något oväntat.
- Jag blev övertänd. Men det måsta man låta sig bli ibland. Speciellt i sådana här sammanhang, där allt flyter och är så oklanderligt arrangerat. Ta toalettköerna som ett exempel. Det var nästan ingen kö alls.
Slutligen den eviga frågan - Löpning eller fotboll?
Fotboll! Jag är extremt sugen på att säsongen ska komma igång igen. Semestern har varit en plåga, man vill ju bara att det ska sätta igång igen.
Väntan har varit lång, men i mitten på augusti drar allt igång igen. Då jävlar.