torsdag 6 oktober 2011

KLASSISKT ANTIKLIMAX NÄR SÄSONGEN TOG SLUT

Det blev ett klassiskt Örnbröderslut på säsongen 2011. Kryss mot ärkerivalerna Mol per Mål efter en relativt välspelad och rolig match.

En kvart innan avspark var det ett nästan fullt lag som samlades vid plastgräsplanerna på Kviberg. Regnet kom från sidan och intensifierades när vinden nådde kulingstyrka. Men humöret var högt när den härligt karistmatiska domaren Milan skämtade bort slantslingningen. Matchen var shysst, lagom tuff, lagom intensiv. En back i Molarna fick på ett lagom hårt skott från halva plan som retsamt lyckades (med kulingens hjälp?) slinka förbi den inhyrda målvakten Martino. Inga sura miner för detta. Örnbröder körde på och tog över spelet mer och mer. Martino testades på nytt i Molarnas andra anfall och visade på fina kvaliteter när han bryskt slängde sig fram och bröt målförsöket (molforsoket). Ordinarie i målet nästa säsong undrar nog många? Halvleken fortsatte, Örnbröder körde på. Molarna med sina fyra avbytare lyckades dock hålla 1-0 ledningen halvleken ut. Men när Milan efter bara några sekunders halvtidsvila blåste igång halvlek numero två var det inget snack. En extremt hög press inleddes och bara minuten efter avspark hade Äpplet forcerat in kvitteringen. Äpplet gjorde med det sitt sjunde mål för säsongen och har således för alltid sluppit målvaktspositionen. Enligt källor till bloggen kan 2011 års Guldsko vara aktuell för denna superunga talang. Vi väntar på banketten med spänning. Resten av matchen hände inte så mycket. Nu ser vi fram emot banketten. Med spänning! Håll utkik, och boka upp alla fredagar fram till jul. Man vet aldrig?

Nya skor till nästa säsong?

*** Applet - Superung, supersnabb - guldsko?

** Matte med släggan - Tog hand om vinterförvaring av dräkterna

* Örnbrödervädret - Vi trivdes som kalvar på grönbete

söndag 2 oktober 2011

Är E=mc2?

Kent Mattson, fysiker vid Cern Laboratoriet, Schweiz

Einstens gamla relativitetesteori går typ ut på att ett objekt inte kan färdas snabbare än ljuset och att tidsresor således är omöjliga. Kort sagt, en fotboll kan aldrig färdas snabbare än ljuset. Detta kan nu eventuellt revideras då några tyska forskare på världens störsa fysiklaboratorium i Schweiz lyckades skicka en partikel till Italien (Calcettons hemland) några millisekunder snabbare än ljuset. Är då tidsresor möjliga? Är verkligen E=mc2? Detta har givetvis gänget i Mol per Mål koll på. På onsdag möter dom Örnbröder Calcetto i säsongens sista, rafflande omgång. Allt kan hända. Är Du=där2?