onsdag 12 september 2012

Äpplet räddade Örnbröders heder

Vid ställningen 0-4 och ett fåtal minuter inledde motståndarna en skoningslös offensiv som om det inte funnes* någon morgondag. Nyss hemkomna från ett lyckat träningsläger i Gislaved var det många i Hyle som ville visa upp sig. Till sin stora förtret fick Hyle istället se Örnbröder sticka upp i ett mönsteranfall. Till slut fick Äpplet ett läge på vänsterkanten och avslutningen var klinisk. 1-4 var givetvis oerhört nesligt för serieledarna, men för Örnbröder innebar målet skillnaden mellan en hedersam förlust och ovärdigt storstryk.

För första gången i år var Örnbröder Calcettos laguppställning fulltecknad. Detta medförde att ledningsgruppen brottades med äkta lyxproblem inför avspark. Presidenten bestämde att det viktigaste var att få rull på bytena. Sträckningar orsakade av nedkylda lår var det sista som presidenten önskades. Taktiken lyckades och Örnbröder inledde lovande. Ett för korpen inte helt unikt slumpmål gav en olycklig start. Hyle kopplade ett grepp om matchen och hade rättvist 2-0 i paus. Örnbröder gjorde ett försök att vinna andra halvlek, men räckte denna kväll inte till mot de outtröttliga fysiska praktexemplaren i motståndarlaget.

*** Matte-V-Slägga. Hårdare än granit. Anländer flygandes in i närkamp med 3 motståndare (ställningen var för övrigt 0-4). Alla faller. V-slägga reser sig. Först.
** Hristo. Grym i målet och räddade Örnbröder från förnedrande storstryk.