onsdag 29 augusti 2012

Oavgjort mot ärkerivalen

För tredje gången under innevarande säsong hade vädergudarna ordnat äkta ballongväder. Örnbröder hade kallt räknat med 3 poäng i dagens match, men fick efter en jämn batalj och nesligt baklängesmål i sista minuten nöja sig med en pinne.

I kölvattnet av den ekonomiska krisen har arbetsmarknaden för kemister blivit stadigt sämre. Det har varit lite av arbetsgivarens marknad. Till följd av detta har det framgångrika kemiföretaget - med representationslaget Mål Per Mol som stolt varumärkesbärare - under sommarens transferfönster kunnat knyta till sig individer som har örnkoll på periodiska systemet samtidigt som de inte är oävna på fotboll (vilket vanligtvis är en ovanlig kombination). Detta gjorde att Molarna ställde upp med delvis nytt manskap i det vackra ballongvädret.

Örnbröder kom till spel med en stabil 8-mannatrupp efter sent målvaktsavhopp. Efter en lyckad övertalningskampanj fick fanset Jonas ställa kvarvarande öl från det ursprungliga sexpacket i skuggan och dra på sig målvaktströjan. En uppoffring som klubben känner stor tacksamhet för. Att inhopparen sedan stod för en rad kvalificerade räddningar genererar givetvis asterisker nedan.

Favoriterna Örnbröder inledde mycket inspirerat och skaffade sig en tidig 2-0 ledning sedan skyttekungen Johninho nätat två gånger om. Örnbröder spelade som en maskin och hade bud på 3-0. Istället kom en reducering efter ett missförstånd. Andra halvlek inleddes starkt, men övertaget mattades av i takt med att Molarnas gedigna bänk tog ut sin rätt. Örnbröder var inte tillräckligt cyniska och tappade organisationen samtidigt som motståndarna satsade allt framåt i en frejdig offensiv. Utvisningen, orsakad av för många spelare på banan, kom olägligt i 32:a minuten. Efter en heroisk 5-minuters period av ett vilt kämpande calcettogäng började kändes segern inom räckhåll. Men en lyftning seglade in under ribban och förstörde festen. Oavgjort känns bittert i skrivande stund, men glöm inte den finfina första halvleken och det härliga ballongvädret (där kom det igen).

*** Jonas - drog på sig målvaktströjan och räddade hela laget från en skräckfylld flasksnurrning. Räddade både friläge och närskott under Mols forcering.
** Johninho - tillbaka med besked. Två härliga drömmål och hårt jobb hela matchen.
* Deco - farlig i offensiven (nära drömmål på nick) och tar ett steg tillbaka när defensiven ska stärkas.

#Härligt med stöd från familjen V-Slägga. Flaggor och popcorn gjorde den tidiga kvällen till en fest.