torsdag 11 oktober 2012

Klart för bankett! "De flesta verkar komma"

"Lycka till nästa år!"
Orden dröjer sig kvar. Spelarna skruvar på sig i höstkylan. Vad menade egentligen presidenten? Mune går inte upp. Inte Örnbröder Calcetto heller. Det går inte att åka ur - vi ligger redan i fyran. Menade han egentligen lycka till med försäsongen? Eller försökte han vara syrligt hånfull efter den klara segern? Låter inte som den elegante presidentens stil. Nej, detta var en fadäs av den vanligtvis så vältalige presidenten.  Kanske ställs han till svars redan imorgon då det vankas bankett -traditionsenligt i Örnbröders gemytliga furuklädda föreningslokal där det bjuds på godsaker.

Det blev inget antiklimax i sista matchen mot Mune. Örnbröder vann planenligt med 3-1 efter en stabil andra halvlek. Motståndarna tog annars ledningen efter en snygg (nåja) frispark. Örnbröder kvitterade efter ett fint samarbete mellan matchens gigant Deco och den pånyttfödde skyttekungen Johninho. Efter pausen plockade Örnbröder fram sin bästa calcetto och spelade ut på den perfekta plastmattan. Logiskt nog var det Deco som gav Örnbröder ledningen efter ett pressat skott direkt på väl avvägd sidledspass från Kris - ett högklassigt nummer. Och inte blev det sämre när Johninho nickade (!) in 3-1 på en precis inspark av Jürgen - propaganda.

Hristo förtjänar beröm. För en stabil insats i aktuell match i allmänhet - och i synnerhet för               ****-insatsen i matchen i förra omgången som det aldrig bloggades om. Presidenten: "Vi visade klassen idag. Nu är det tid att fira ett slag och hylla de som hyllas bör innan vi går på välförtjänt vintervila. Väl mött på le banquet i möra."