tisdag 14 maj 2013

Deco frälste fansen

Örnbröder var beslutsamma. 165 minuters måltorka var nog. Minut 5. Med kirurgisk precision slår presidenten ett inlägg från vänsterkanten. Deco tar löpningen och möter med pannan likt en skenande buffel. Bollen ska bara in. Klinisk nick och förlösande 1-0 till Örnbröder. 

Efter den lyckliga starten kunde Örnbröder spela ut. Den kollektiva krampen släppte och fin-calcetton plockades fram. Målisen var felfri. Backlinjen var stabil. Anfallet var rörligt och finurligt. ÖBC hade bud på 2-0 innan paus. I andra halvlek hade bröderna relativt bra kontroll på händelserna och vågade hålla i. Det definitiva avgörandet i minut 36 var en upprullning av sällan skådat slag. Calle dribblade sig till en yta på vänsterkanten och överlämnade bollen till Jon Äpplet som sulade bollen vidare mot straffpunkten. Johninho touchade bollen vidare till Swedo som vräkte in bollen i nät. En uppvisning. Filmade någon ?

Stämningen var uppslupen efter matchen. Presidenten kallade segern existensiell och hävdade att han varit beredd att offra sin start i göteborgsvarvet för en seger. Imorgon kanske det bara känns som två poäng mot seriejumbon. Men denna vackra majkväll kan ingen ta ifrån Örnbröder känslan av att vara vinnare.

Bloggen noterar att klubbens balansräkning växer lavinartat. Förra veckans investering i en ny röd fin boll följdes upp med ett par top-notch målishandskar på tillgångssidan. Var ska det här sluta?

Till sist vill bloggen uppmana alla att läsa föregående blogginlägg. Skälig hittelön utlovas. #dräkternaskahem

1 kommentar:

  1. Två drömmål! Tror jag storknar. Mot en stabil mittenplacering! Flyg bröder, flyg!

    SvaraRadera