söndag 29 augusti 2010

"Skulle jag kunna få testa att spela i anfallet?"


Torsdagens match mellan BK Bröt och ÖC(bb?) hade på grund utav lynniga väderförhållanden blivit flyttad från Kviberg. Den nya spelplatsen var klassisk mark för ÖC(bb?); Ånäsfältet! "Det kändes som att komma hem" menade Presidenten som via ett taktiskt genidrag (bilden) räddade en poäng mot serieledarna.

BK Bröts taktik var enkel; långa bollar på den fete där uppe som sedan håller i och/eller skarvar vidare till lagkamrater som kommer och fyller på. Till en början skapade man också ett visst tryck, ÖC(bb?) var tillbakapressade men med Äpplet tillbaka mellan stolparna kunde man utan större problem freda sitt mål.

Istället kom en lång boll till nyblivne forwarden Guy
som trots hård uppvaktning lyckades suga fast bollen och sedan via motspelare förpassa den i mål. 1-0 till Örnbröder! Viss hybris infann sig sedan hos våra hjältar som inte var tillräckligt vakna efter en offensiv hörna. BK Bröt fick fatt på bollen och mycket riktigt slog man en lång boll till den fete däruppe som höll i bollen och frispelade en lagkamrat som knappt kunde missa. 1-1 och Äpplet chanslös på målet.

I andra halvlek tände matchen till ordentligt. Nyuppflyttade Guy blev onödigt nersprungen av Bröts målvakt och började slåss med denne. Det renderade i ÖC(bb?)s första utvisning för säsongen, äntligen fick vi spräcka den nollan i protokollet. Nyblivne backen Ulvio blev sedan fult nedtacklad av Bröts nr 8 och enligt Johninho skall Ulvio ha okvädat denne nr 8 efter den fula tacklingen ("fitta" skall det aktuella okvädningsordet ha varit) och nr 8 hamnade även i gruff med så väl Fyndet som Johninho. Äpplet fick briljera med ett otal benparader och ÖC visade prov på ett kombinationsspel som varit så gott som obefintligt tidigare under säsongen. Wel fick ofta fast bollen och spelade tillbaka till påfyllande ytterbackar, Torbjörn skavde hälsenor, Strängen tog djup och fördelade boll Matte och Ulvio kombinerade från bakplanen och Fyndet rev upp hål i motståndarförsvaret med ideliga löpningar. Sammantaget kan det ha varit säsongens bästa match för ÖC(bb?) och med nytt råg i ryggen ser vi som vanligt fram emot nästa veckas drabbning.

Asteriskerna:

*** Äpplet. Äntligen tillbaka där han hör hemma. Mycket bra med fötterna. Reaktionssnabb.

** Guy. Återigen i händelsernas centrum. Från sin nya position såg han till att bli både målskytt och utvisad. Det som hände hände runt Guy.

* Presidenten. För sitt engagemang, sin hängivenhet och sin taktiska skarpsinnighet. Spelare som il presidente görs inte längre. När han om ca 25 år avslutar sin karriär kommer det att ha skrivits sånger om honom. Viva el Presidente!


(Bloggen vill skicka ett stort tack till den läsare som hittade den kvarglömda taktiklappen i omklädningsrummet. Kul att man svart på vitt kan få se vad som rör sig i Presidentens listiga huvud.)







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar