torsdag 18 augusti 2011

Coachens fadäs gav poängtapp. "Det ska inte behöva hända"

Örnbröder föll på stopptid i klassikermötet mot Buttercastle. Spelet föll ihop i andra halvlek då orken tröt. En utvilad Granitmatte som enligt en uppgörelse skulle vakta målet under första halvlek blev efter en coachmiss kvar i målet även i andra halvlek. Han kunde inget göra från målvaktsposition när lagkamraterna blev allt tröttare minut för minut.

Granitmatte var diplomatisk efter matchen: "Så klart att flintastekar och sommarcigg tar ut sin rätt. Jag tyckte att alla kämpade efter bästa förmåga. Men det är klart att jag hade velat vara med där ute när det hettade till i andra." Coachen antyder att vänsterbacken återfinns på sin ordinarie position redan nästa vecka.

Örnbröder startade annars piggt och tog ledningen på en kontring. Äpplet serverade presidenten som i fritt läge satte 1-0. Buttercastle kvitterade psykologiskt viktigt med 5 sekunder kvar av första halvlek. Stärka av målet tog Spåntorgets stolthet över matchen och gjorde 2-1 efter att presidenten missbedömt en långboll. Örnbröder kämpade sig in i matchen och fick in en kvittering - distinkt av Johninho som hårdtränat under sommaruppehållet. Efter kvitteringen följde en bra period där Örnbröder bara malde på. Istället för segermål tappades sedan initiativet och Örnbröder såg passivt på när motståndarna skapade heta chanser som till slut resulterade i baklängesmål. Bittert så klart, men också logiskt i en match där Örnbröder inte vårdade bollen och kom fel in i många situationer, vilket också kanske är logiskt efter uppehållet. På det hela taget var det en godkänd kampinsats som med lite flyt kunde gett poäng. Nu laddar vi om.

*** Ulvio Såg oförskämt fräsch ut efter sommaruppehållet.