onsdag 22 augusti 2012

Örnbröderspelarna eniga "Den här poängen är Matos"

Hedenpremiär, 12 m/s, solen i ögonen och svarta moln som hotar från Hisingen. Örnbröder trivdes som Göte vid 11-kaffet. Mycket unga och talangfulla Generalen tog ledningen två gånger, men Örnbröder svarade och den öppna tillställningen slutade oavgjort 2-2. "Idag kämpar vi för våra skadade spelare som inte kan vara med på den spännande resan mot en prestigefull tabellplacering på den övre halvan" meddelar kanslichef Johninho. 

Efter en lite onödig förlust senast var siktet inställt på poäng. Efter en något försiktig inledning ryckte Örnbröder upp sig och kvitterade snabbt Generalens välplacerade ledningsmål. Jörgen bokfördes för kvitteringen, men målet kan också beskrivas som ett självmål.  Kvitteringen följdes av en svagare period och ett något lojt och oorganiserat försvar såg på när Generalens anfallare knäade in ett läckert ledningsmål. 1-2 underläge i paus således.

Efter ett mycket inspirerat halvtidssnack, där ÖBC enades om att plocka fram sin bästa Calcetto och låta plastgräset göra jobbet, kom de gröna favoriterna ut som ett delvis nytt lag i andra. Örnbröder skapade en rad heta lägen, men gjorde (som sig bör i korpen) inte mål på de klaraste chanserna. Istället kom kvitteringen genom en distansrökare signerad Matte-med-vänstersläggan. Vackert så. När slutsignalen ljöd verkade båda lagen lite lätt missnöjda med oavgjort varför bloggen gör bedömningen att resultatet var rättvist.

#Noterat: Vid eftermatchentacket hyllade Generalen Örnbröders hymn. Stort.

*** Calle della Terra. Kom till sin rätt på det jämna underlaget. Vann dueller till höger och vänster. Vågade utmana.
** Jon. Giftig när han får chansen i anfallet och svårforcerad back när så krävs. Glöm inte att Äpplet var burväktare så sent som för två år sedan. Snacka om allround.
* Kris. Begränsad speltid i första då han befann sig på en spårvagn vid avspark. Rivjärnet visade glöd och speluppfattning i andra.

Egentligen borde fler prisas här. Men Korpenkent är mycket tydlig med att en match bara får ha tre profiler. Men sträck på er Örnbröder. Fast presidenten har på känn att alla kan lite mer än vad som visades idag. Så... islossning om en vecka?

#Noterat är ett ett nytt inslag på bloggen. En spaning eller iakttagelse som inte rör matchen, men som ändå kan vara av intresse för dig som läsare. Räkna med fler #noterat framöver.

2 kommentarer:

  1. Instämmer, poängen är Matos. Glöm inte att följa honom på twitter: @hagmanmats
    Mycket spännande läsning om Avatarer bland mycket annat.

    SvaraRadera
  2. Spännande läsning, kul med ett nytt inslag.#

    SvaraRadera