torsdag 3 juni 2010

Matchen som var som en skvader

Nästan exakt som matchen. Enligt vissa.


Örnbröder Calcetto befinner sig i chock. För vad fan var det som hände? Och hände det egentligen eller är det bara ett fantasifoster? Nej, det ofattbara verkar faktiskt vara sant, Ö-C lyckades förvandla en bergsäker 1-0 ledning till en 1-3 förlust mot
BK Gruyfen.

Johninho försöker sig på en förklaring: " Kan man inte säga att matchen var som en skvader. Alltså att framdelen var en hare medan bakdelen bestod av en tjäder?..
Några i laget nickar instämmande, men de flesta håller inte alls med Johninho i dennes analys.

Bittert är det i varje fall, för det började så oerhört lovande. Presidenten gjorde skäl för sin lön när han förde samman laget genom att arrangera träning innan matchen. Torbjörn visade gå-påar-anda när han undrade: "Varför har alla andra smeknamn? Kan inte jag få ett också? Vad sägs om Ankaret?" Och sedan började matchen. Ö-C var snabbare än motståndarna (Ulvio, Böna, Johninho, Presidenten), Ö-C var mer resoluta än motståndarna (Guy, Strängen, Torbjörn "Kaparen" Ott, Matte), och Ö-C hade mycket bättre utsparkar (Äpplet). Mycket följdriktigt vann den nickstarke Fyndet en duell där Presidenten visade prov på sin oerhörda rutin och kyla. 1-0 var ett drömmål av Presidenten på nickpassning från Fyndet. Spelet flöt på bra och BK Gruyfen tilläts aldrig bli farliga i deras fåfänga försök till anfallsspel. Ö-C borde ha haft en något större ledning när domaren blåste av den första halvleken. Domaren för dagen var för övrigt helt vanlig, varken bra eller dålig, varken hare eller tjäder.

Tjädern visade dock upp sig direkt i starten av den andra halvleken. BK Gruyfen kvitterade efter släpphänt försvarsspel och en något tvivelaktig målvaktsplacering. Och sedan fortsatte raset. Trots att Böna hade ett friläge, Johninho en bra chans och trots att Fyndet, återigen via sitt stora huvud, träffade ribban så ville bollen inte in. Det var som att Ö-C blivit förtrollade. På något obegripligt sätt lyckades istället motståndarna pressa in ytterligare två mål. Fullkomligt orättvist menar bloggen.

Bloggen påpekar att det finns positiva bitar att ta med sig till framtiden. T.ex. så sken Guy upp som en sol när Böna föreslog att träning innan match hädanefter skall alltid skall bli av. Och Kaparen (the player formerly known as Torbjörn) fick så slutligen också ett smeknamn. Allt detta positiva tyder på att vi nästa vecka tar hem tre sköna poäng!

Matchens bästa:

*** Presidenten- Rutinerad, kylig och gjorde ett drömmål. Bäst i Ö-C denna underliga match.
** Fyndet från Argentina- Mycket nyttig med sin enorma hoppspänst och sitt stora huvud. Visar upp en spirande formkurva.
* Guy- Tuff och resolut. Var opasserbar under stora delar av matchen. Också mycket nöjd med att laget värmde upp innan matchen.

2 kommentarer:

  1. En halvdan match vägs ändå upp av ett bra matchreferat och ett bra artistnamn. En brasklapp här dock, jag tycker att det står alldeles för lite om Kaparen-Ankarets heroiska insats med att förvara spelardräkterna till nästa match. En insats präglad av genuin kompromissvilja.
    Om jag inte minns fel är matchspelet bara toppen av det isberg vi kallar Korpen. Segrarna bärgas i summan av de kooporativa insatserna utanför planen. Det borde skrivas mera om det. Enligt det sättet att räkna borde vi ligga i topp i serien. Ok, med viss reservation kanske tvåa(?). Örn-Banketten, örn-bloggen, calchettoandan och nu senast förvaringen av matchstället talar sitt tydliga språk. Vi går mot seger! Och utan att förta mig kan jag lova er nytvättade ställ inför nästa match. Djävulen vad rena de kommer vara!!!

    Er tillgivne
    //Kaparen-Ankaret

    SvaraRadera
  2. Träffsäkert referat. Skvader är ordet. Matchen med två ansikten. Men inte ska väl självaste ödmjukaste presidenten ha asterisker....Måste säga: Vilket huvudspel av fyndet. Han spelar som en riktig nummer 9.
    Matchen om en vecka börjar inte förrän 19 så om vi samlas kl 18 så får kan vi köra samma upplägg som sist.

    SvaraRadera