torsdag 10 juni 2010

Örnbröder klarade nervpärs - motade skvadern i grind

Örnbröder Calcetto bjöd på grannlåt och tog tre blytunga poäng i mot rutinerade Buttercastle. Men ett plötsligt nervdaller i slutskedet höll så när på att resultera i poängtapp. Fyndet var dominant och krönte sin insats med två briljanta mål. "Just nu är jag bara så lycklig. För bara några månader trodde jag att karriären var över. Och nu står man här som en frälsare"

Tänk Sävenäs skorsten i fonden. Tänk grå himmel och hällande regn. Tänk klafsig grusplan. Tänk regndroppar som rullar ner för höga pannor. Under dessa förutsättningar tänder Örnbröder Calcetto till och levererar sin bästa match för säsongen. Smörslottet inledde bäst men efter 5 minuter fick Örnbröder upp tempot. Passningsspelet var bra. Rörelsen var bra. Försvarsspelet gediget. Efter några brända lägen kom förlösande 1-0 med kvarten spelad. Strängen (tror bloggen) slog en diagonalpassning till Johninho som slog ett precist volley(!!)inlägg till en framstörtande Fyndet som nickade distinkt. Ett riktigt drömmål.
Efter pausvilan trummade Örnbröder Calcetto på. Lagen böt chanser ett slag innan Fyndet fullbordade succén. En djupledsboll letade sig fram till Fyndet som kroppsfintade bort sin motståndare samtidigt som han vrickade bollen mot mål. Ensam med målvakten gjorde Fyndet från Argentina inget misstag. Eller jo förresten. Först sköt han rakt på målvakten, men på returen var han skoningslös - ett riktigt drömmål.
Butterc. hade en del halvchanser, men segern kändes aldrig hotad - förrän reducering en kom på ett säkert placerat skott efter ett räknefel i försvaret. Örnbröder som, trots allt, var i ledning med 4 minuter kvar hängde med huvuden och undrade vad som gick snett. Då kom chocken - 2-2 med två minuter kvar. Laget i våra hjärtan plockade fram det sista som fanns kvar i form av kreativitet och satte igång ett snabbt anfall som avslutades kliniskt av Böna genom ett direktskott efter svepande sidledspass. Drömmålet gav Örnbröder en välförtjänt och efterlängtad seger.
"En fin insats av killarna" tyckte presidenten. "Det hade varit vansinnigt tungt att förlora idag. Vi skapade mängder med chanser och kunde avgjort mycket tidigare. Nu blev till slut en skön seger som ger mig kraft att fortsätta engagera mig i det jag brinner mest för dessa dagar : Bollfajten".
Och så asteriskerna:
*** Förhållandena - regnet, gruset, leran, gröna ställen. Det var skönt att bara köra på
** Fyndet från Argentina - dubbelt drömmålande, vann nickdueller till höger och vänster.