fredag 3 september 2010

Drömmen som frös bort

Drömmen om poäng mot N-Blåbär besannades aldrig. Det blev förlust med klara 3-0. Som brukligt vid förlust blir rapporten kort.

Det var inget fel på uppladdningen. Passningsspelet var rappt i 3mot4-spelet innan avspark (Svinet vilade innan match för att inte reta förkylningskänningar). Örnbröder mönstrade alltså en taggad 8-mannatrupp i den kyliga septemberkvällen på Kviberg 11. Trots detta fick Ö/C vittja eget nät rekordsnabbt. 12 sekunder tog det innan ett slött agerande fick en flipperboll att hamna framför fötterna på en av de hyvens killarna i Blåbär. 0-1 var ett faktum. Självaste presidenten hade sannerligen ingen lyckad afton. 0-2 gjorde han mer eller mindre på egen hand - om än med viss assistans i form av ett hårt inlägg från en motståndare. Och även om han inte ensam bar ansvaret för passivt försvarsspel vid 0-3 så var han utan tvivel på planen även vid detta baklängesmål. Skäms presidenten! Presidenten skämdes nog också lite inför sina lagkamrater och bytte ut sig själv med simulerad skada (ljumsken) under sista 10.

Var då allt uselt igår? Nej, verkligen inte. Ljuspunkter finns. Som t ex att Örnbröder spelade ganska bra och skapade en hel del farligt, men bolljäkeln gick inte in. Det viktiga ledningsmålet uteblev och billiga baklänges mål gav "energiläckage". Men det ska sägas att Örnbröder hade bra perioder och vägvinnande passningsspel. Vägvinnande till straffområdet där chanser missades. Skottövningar inför nästa match. Förhoppningsvis blir det islossning redan om en vecka.

Och så asteriskerna:

*** Böna - vann bollar, spelade smart, gjorde nästan mål ett par gånger.
** Matte - gnuggade hälsenor i bästa "Gnugge-stil". Nära mål ett par gånger
* Ulvio - röststark bollvinnare på mittfältet. Nära mål en gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar