onsdag 8 juni 2011

Örnbröder Calcetto - BK Hyle : 1-0

Matte med släggan njuter segerns sötma.

Det var arbetstället på som gällde för våra Örnbröder denna dag. Mkt riktigt plockade Presidenten fram de gröna Gott-landsströjorna ur trunken och sedan var det 40 minuters kamp som gällde.

Ställningskrig är bara förnamnet på den första halvleken, det handlade till syvende och sist mest om vilka som vann mest andrabollar och det var ÖC som verkade ha ätit mest taggtråd ( eg. ananaskassler red. anm.) för trots ungdomlig entusiasm från de hyvens killarna i BK Hyle var det oftast en ÖC-kämpe som fick kontroll på bollarna. Särskilt minnesvärt från den första halvleken är Mattes precisa glidtackling, Johninhos brutala dito samt Ulvios underliga vurpa. När bloggens utsände frågar om den sistnämnde försökte filma protesterar han glatt: "Nej nej, ingen filmning, jag sprang bara fortare än jag egentligen kunde."

Ulvio fick dock revansch i slutet av den första halvleken då han slog en mycket väl avvägd inkastsinspark mot Böna. Böna som som precis innan varit ytterst nära med just en nick visade kyla och placerade läckert in bollen bakom en chanslös Hylemålvakt.

Andra halvlek
ÖC kom in i en stark period i början på andra halvlek, bl.a. hade Mato ett par farliga ruscher från hans liberoposition. I samspel med Böna sågade de sig igenom Hyles försvar och Böna var endast decimetrar från att placera in 2-0 vid bortre stolpen. Mål där och matchen kunde varit avgjord. Istället var det nu som presidenten fick kliva fram på allvar. ÖC gick in i den klassiska fällan att de tänkte mer på poängen de hade istället för att försöka få tiden att gå genom att hålla bollen inom laget. Den sista tio minutrarna handlade enbart om hård press från Hyles håll. Presidenten (för dagen målvakt) boxade undan bollar som om det var det enda han gjort under sin karriär och hade han inte visat sånt mod i luftrummet hade Hyle kunnat få in en kvittering. Tack och lov blev det inte så. Deco visade taktisk smartness och blev mer defensiv i slutet när pressen var som värst. Otaliga var de bollar han nickade undan ur det egna straffområdet. Till slut blåstes matchen av och våra flygande bröder tog hem tre oerhört sköna poäng och närmar sig toppen utav tabellen i klass 4D.

Bloggen vill även passa på att tacka BK Hyle för en väl genomförd match. En ny bekantskap i serien som det ska bli spännande att följa i framtiden.

Asteriskerna:

*** Presidenten -
Vilka utboxningar, vilket mod, en sann ledare.

** Matte med vänstersläggan - Vilka glidtacklingar, vilken glöd och vilket självuppoffrande spel utav försvarsklippan.

* Böna - Vilket huvudspel och framför allt, vilket vackert mål.