onsdag 15 juni 2011

Svinets fräcka svettkupp fick Örnbröder att lyfta

Örnbröder Calcetto - Mål/Mol 4-0 (0-0)

Den stora snackisen innan matchen var dräkterna som under veckan varit i Svinets goda händer. "Jag lade lagväskan orörd i pannrummet. Där är det mycket varmt så bakterietillväxten blir gynnsam. Det hinner hända en hel del redan på sju dagar faktiskt." säger Svinet initierat. Det vita AAA-stället var visserligen rent men efter ett demokratiskt beslut valdes de fuktiga GottLand-dräkterna. Matte som tog målvaktsposten drog ändå på sig den gröna GottLand-tröjan under sin målvaktströja för att "tända till". Örnbröder värmde upp med distinkta pass och en lyckad kvadrat. Det var något mer än svettdoft i luften.

Första halvlek präglades av Örnbröderdominans och stort bollinnehav. Stundtals blev spelet för plottrigt under den sista tredjedelen. Det var så kul att kunna passa bollen efter marken (plastgräset) att det ibland slogs en pass för mycket i anfallet. Det korta peptalket i den korta halvtidsvilan gav omedelbar effekt. Efter 30 sekunder i andra halvlek spräckte Jon Äpplet nollan i en rapp halvkontring, snyggt serverad av Kalle. Distinkt avslut och något av ett drömmål. Nästa drömmål kom en minut senare. Denna gång var det Kalle själv som nätade på pass från Äpplet. Därefter var det dags för Äpplet igen. Fri med målvakten (passning från Kalle igen?) placerades bollen snyggt i bortre hörnet. Deco avslutade målexplosionen. Som ni märker hade Örnbröders forwards en lyckad dag till presidentens glädje.

Motståndarna då? Mål/Mol löpte i djupled. Mål/Mol löpte i sidled. De vågade friskt och hade bra intentioner. Men hade sällan bollen på Örnbröders planhalva och förmådde inte skapa några heta chanser.

*** Äpplet. En kreativ kraft som dundrade in två mål. Klart att det blir asterisker
** Kalle. Var inblandad i det mesta. Målskytt och målpassare.
* Matte. Säkerheten själv i målet. Hade visserligen inga avslut emot sig, men var beredd om det hade kommit. Ett yrväder under sista 8 minuterna som utespelare. Sköter sommarförvaringen av dräkterna.

Nu följer sommaruppehåll i ungefär två månader. Bloggen jobbar på en artikelserie "så sköter presidenten sommarträningen" som kan vara värd att kolla in. Annars hörs vi när det drar ihop sig i augusti. Nu super vi oss kanon på midsommar. // Red

2 kommentarer:

  1. Härligt att vårt lag med en så gedigen historia kan reda ut i stort sett vilka situationer som helst! Och tänk att Äpplet en gång i tiden var målvakt. Ett sånt snilledrag att plocka ut denna superunga talang! Mer sånt!

    SvaraRadera
  2. Hejsan seriekamrater!

    För att öka på värmen lite i kaminen under hösten (vet inte varför det inte presenterats tidigare, fy på mig) tänkte vi här i det orangea stället, slänga fram lite mer samarbete mellan bloggarna. Tror ni detta går för sig? Vill ni ha en presentation av ert lag på vår blogg, kanske ett gästinlägg. Dela lite tankar osv.

    Ska också tacka för matchen, vilket jag själv inte gjort skriftligt, bara muntligt efter matchen. VI sprang in i en riktig vägg mot er och ni ser ut att ha fortsatt pumpa på.

    Väl mött!

    Skribenten på Brunkers GIF

    SvaraRadera