tisdag 8 juni 2010

Klart klubben ska ha en boll

Presidenten har beslutat att klubben ska ha en boll. Kanske två. Presidenten har länge närt en dröm om att klubben ska ha en egen duglig pumpad boll och går nu från ord till handling. Presidenten har därför lanserat kampanjen :




"Bollfajten - klart klubben ska ha boll".






För att finansiera investeringen vänder sig klubben till sina medlemmar. Bloggen fick en pratstund med presidenten som lägger ut orden:
Bloggen: "Vad har du nu dragit igång? Hur ska detta finansieras har du tänkt? "

Presidenten : "Om varje medlem lyckas samla in 20 kr är delmålet en boll inom räckhåll. Folk kanske säger att jag är en drömmare, men jag tror att vi kan stoltsera med två bollar innan säsongen är över.

Bloggen: "Varför ha en egen boll när man kan hoppas att motståndaren har en?"


Presidenten: "Visst är det bäst att låna. Man slipper själv ta ansvar, behöver inte bära bollen eller stoppa ner den i lagväskan efter match. Dessutom slipper man ju pumpa bollen när den blir paff. Socialt är det också ( "har ni boll i motståndarlaget? Vi har, men den är kass")
Visst, det kan verka förmätet, men jag hävdar med en dåres envishet att Örnbröder Calcetto är organisatoriskt mogna för att ha en egen boll, eller kanske två bollar. Fördelen med att ha egen boll är vi alltid kan värma upp äpplet och känna på lädret innan match. Dessutom blir det en tidsvinst eftersom varje samling inleds med kännande på våra gamla värdelösa bollar och okynnespumpande på bollar som alltid kommer att vara paffa. "

Bloggen: "Ok, det låter väl ok antar jag. Hur löser vi det här rent praktiskt?"

Presidenten : "Medlemmarna bidrar med en slant, t ex 40 kr per person = ca 500 spänn och två habila fotbollar. Kontouppgifter till Presidenten (gamla) eller Kansliet (unga) har medlemmarna sedan tidigare. De som inte har kontouppgifter kan ta med cash till matchen".








2 kommentarer:

  1. Kul initiativ! Men. Jag är rädd att herr Presidenten är ute på djupt vatten. En insamling av detta slag kräver en enorm arbetsinsats från både medlemmar, kansli och näste. Har vi verkligen kraft att sjösätta projekt som detta mer än en gång per säsong? Och visst finns det en viss tjusning i att okynnespumpa gammalt läder? Kan det till och med vara så att vissa Örnbröder spelare ser fram emot torsdagen pumpande mer än själva matchen? Vem vet.

    SvaraRadera
  2. Vi ser det som ett frivilligt bidrag. Presidenten tar med bössa till matchen och skramlar till bollen

    SvaraRadera