onsdag 11 maj 2011

Näve blåbär - Örnbröder Calcetto 1-0


Presidenten lägger upp taktiken inför matchen.


I huvudet på en klubbPresident

Presidenten är nervös innan matchen. Den stressiga dagen med spelare nyss hemkomna från hjälparbete i Fukushima och en krånglande bilmotor har gjort det svårt att slappna av. Han sluter ögonen och tar några djupa klunkar ur vattenflaskan, men det ligger åska i luften vilket även får tankarna att bli kvava. Inga positiva matchscenarion kommer fram för hans inre, istället ser han svårigheterna. "Visst är dom ett härligt gäng, grabbarna i "En näve blåbär", men förra året hade vi det tufft mot dom. Vi förlorade ganska stort till slut. Fan också, det kan bli tufft idag, riktigt tufft."

Presidenten lägger upp taktiken för killarna. Succédraget från veckan innan att spela med en libero istället för med de sedvanliga tre markerande backarna ska givetvis återupprepas. Anfallspelet är samma som vanligt, det får grabbarna lösa själva, tänker Presidenten. Sedan blåser domaren igång matchen. Från sin vänsterbacksposition ser Presidenten hur "En näve blåbär" försöker bygga upp ett anfall, men ÖC är agressiva i presspeletoch kan utan svårighet manövrera ut bollen till inspark. Istället för att tjonga ut en hög inspark passar Lance till Mato som spelar en kort boll till Ulvio. Förra säsongen hade det nu kommit en långboll från ÖC, men det har hänt något med grabbarna i år. Böna har dragit sig neråt och möter på högerkanten vilket öppnar upp luckor i mitten. Efter lite snyggt väggpassande hamnar bollen till slut utanför straffområdet dit Äpplet har tagit sig. Den jätteunga talangen tar tre snabba steg i sidled och avslutar sedan med ett pressat skott! Tyvärr går det utanför, men tendensen är uppenbar; Örnbröder Calcetto kan verkligen spela fotboll.

Presidenten står och pustar ut vid sidlinjen. Efter första halvlek står det fortfarande 0-0. En näve blåbär har knappt haft en målchans, istället är det ÖC som dominerat. Med lite större kyla innan den viktiga sista passningen hade det kunnat stå 2-0, kanske ännu mer. Alla negativa tankar är borta, nu är det vinst som gäller tänker presidenten och knyter näven
.

Andra halvlek börjar på samma sätt, ÖC har bollen men börjar slå lite för mycket långbollar. Utan tunge Svinet på topp vinner ÖC inte lika mycket andrabollar och Böna vädjar till lagkamraterna: Håll bollen efter marken, det är för mycket spel i luften!

Just en höjdboll blir det som avgör matchen. En blåbärsback rensar i panik från egen planhalva. Lance blir bländad av det starka solskenet och backar in i ribban samtidigt som bollen på något konstigt sätt hamnar inne i målet. 1-0 till En näve blåbär och ÖC orkar inte resa sig efter det, trots ett flertal chanser till kvittering. Presidentens känsla efter matchen är trots den snöpliga förlusten ändå bra. Laget visade att dom inte är underlägsna förra årets topplag och spelarna i "En näve..." såg nästan ut att be om ursäkt för segern efter slutsignalen.

Lance är den som beskriver känslorna bäst: "Visst fan är det jobbigt med en sån här förlust, men tänk på hur sköna sådana här segrar är. Att vinna med 1-0 efter att deras målvakt klantat sig, skönare segrar finns inte." Presidenten nickar åt visdomsorden från Lance och tänker sedan att nästa vecka, då är det vi som vinner.

Asteriskerna

*** Böna. Rörlig, teknisk och skottvillig. Pratade mycket på planen. Bäst i ÖC idag.

** Mato. Svårpasserad som libero. Bra glidtacklingar och inte heller ofarlig framåt under vilda rusher.

* Domaren. Förvånande hög nivå på domarna i årets serie. Dagens domherre var elegant observant och gammal. Det är värt en asterisk.

1 kommentar:

  1. Mycket intressant att få följa med inuti Presidentens huvud. Nu känns det nästan som man känner Presidenten!
    /Raul

    SvaraRadera