onsdag 18 maj 2011

Svinets galna dygn!

Allas våra Örnbröder tog en blytung seger mot serieledande Brunker i erkänt svåra Korpenfyran GBG. Efter 3 vackra mål drog sig Örnbröder tillbaka på italienskt manér och stängde matchen. Det krävdes dock en stark kämpainsats för att bärga poängen.

Svinet svettas ännu ymnigt när bloggen får en pratstund med stjärnen efter viktorian. "Detta trodde jag aldrig vid 3 tiden. Då var det ännu osäkert om jag kunde vara med. Men jag prioriterade om och det visade sig ju vara ett klokt val". Så sant.

När Svinet gav klartecken för spel två timmar innan match var 9 mannatruppen spikad. Det var riktigt Örnbröderväder (Blåsigt, lätt regn och ganska kallt - reds anmärkning) och bra stämning när domarn blåste igång kampen. Örnbröder förvaltade ett frisparksläge väl och Johninho placerade in 1-0 under de första 10 minuterna (Bloggens utsände såg inte det vackra målet. Satt i bilen - reds anmärkning). Matchen fortsatte i relativt högt tempo och båda lagen bjöd på fin fotboll. Svinets 2-0 klack efter 15 minuters spel var en riktig delikatess. Även detta mål kom efter en fast situation som blivit Örnbröders adelsmärke.

I andra halvlek tog motståndarna över spelet allt mer och skapade en rad chanser utan att få till riktigt distinkta avslut. De skott som gick på mål kunde Matte, som vikarierade i målet med den äran, avvärja. 3-0 kändes inte helt logiskt. Det var däremot oerhört vackert. Örnbröder kontrade och Svinet och John fick ett 2 mot 1-läge. Svinet fintade pass och smekte istället behärskat in en lobb över målvakten. Den eviga stadens store son hade inte varit besviken på avslutet. Motståndarna ångade på sista 10 och fick in en reducering, men Örnbröder kunde genom en mycket stark kämpainsats reda ut stormen och bärga 3 tunga poäng. Bravo!