Hatten av för solida Örnbröder

Nöjd målskytt poserar
efter övertygande segern
Örnbröder Calcetto - Cochlear 4-0 (4-0)
Det blev en kväll att minnas när Örnbröder tog första säsongens första seger efter en helgjuten insats på Kviberg. Örnbröder som tidigare har haft problem med målskyttet fick sin efterlängtade islossning redan redan i första halvlek.

Efter en kaotisk inledning som sånär resulterade i baklängesmål bakom felfria Johninho (måltjuven i målet pga halsont) fick Calcettons stolta förespråkare ordning på organisationen. Redigt försvarsspel, stort bollinnehav och fyndig offensiv ledde till 4-0 redan i halvtid. Presidenten visade vägen - precist framspelad av Äpplet. Kort därefter hände något man sällan ser inom Göteborgskorpen - Örnbröder gjorde mål på en variant efter delikat samspel av nyförvärven. Från fint frisparksläge fintade Mato skott och slog istället en precis lobb över muren. Deco tog emot på volley och placerade in 2-0. Motståndarna chockades svårt och tappade motivationen. 3-0 satte Böna säkert i en kontring och kort därefter fick Kris välförtjänt utdelning efter en mycket stark insats. I andra halvlek gick tempot som brukligt ned. Örnbröder skapade flera heta målchanser, men motståndarnas skickliga målvakt räddade.

"Det lovande spelet i premiären bar frukt idag. Sådan är fotbollen" säger Matte med Vänstersläggan. Presidenten, som givetvis sken som en sol efter segern, fyllde i: "Media får svårt med asteriskerna idag. Alla var bra"