torsdag 28 april 2011

Buttercastle - Örnbröder Calcetto 2-1


Deco brutalt kapad av Jätten i Buttercastle.

Ett taggat ÖC ställde upp med i stort sett ordinarie lag, endast måltjyven Johninho saknades pga halssveda. Och vilken start det var, Buttercastle hade inte mycket att hämta och efter sex minuter fick nyförvärvet Mato utrymme med bollen. Mato var nästan inte alls övertänd trots det stora trycket på honom, utan istället slog han en väl avvägd passning på djupet. Svinet som såg lätt ut i steget (tack vare försäsongsträningen?) stack i precis rätt ögonblick och kunde behärskat placera in bollen. 1-0 till våra hjältar och allt var frid och fröjd. Ingenting såg ut att kunna stoppa Örnbröder från att i det närmaste leka hem tre poäng. Dock skulle en tredje part blanda sig i leken; domaren ville ha uppmärksamhet.

Trots att Svinet knappt rörde motståndaren (bortsett från armdragningen och sparken över smalbenen) blåste domaren straff för Buttercatle United och en väl exekverad sådan betydde 1-1. Trots flera klara chanser, framförallt var nyförvärvet Deco het framför mål, var 1-1 också halvtidssiffror.

I andra halvlek var det inget snack, det var Örnbröder för hela slanten. Ulvio testade målvakten som storspelade, Svinet blev frispelad men sköt över och hörnorna duggade tätt vid Buttercatles mål. Mato som fortfarande knappt var övertänd hamnade i gruff med motståndarlagets annars mycket duktige målvakt, och senare efter en vacker soloräd blev samme Mato fälld i straffområdet. Solklar straff denna gång och fram klav Deco för att slå in sitt första mål för klubben i hans hjärta. Han gjorde allt rätt, slog straffen lagom hårt nästan mitt i mål efter backen men Buttercastles målvakt gjorde en "omöjlig" räddning.

På en förlupen lånboll från Buttercastles försvar en stund senare uppstod misskommunikation mellan Matte med släggan och Lance, som annars var utmärkt i målet, och efter ett par nesliga studsar lyckades motståndarna få in bollen bakom den tappre målvakten. 1-2 kom synnerligen orättvist.
Efter detta kunde inte ÖC svara och Äpplets farliga skott i slutsekunderna räddades av Örnbröders nemesis denna dag, Målvakten i Buttercastle United. Förlust alltså i premiären, men spelet lovade mer. Mycket mer.

Asteriskligan:


*** Nyförvärven

De må ha portugisklingande namn (Mato, Deco) men de spelar som skottar! Alltså med fart, frenesi, glidtacklingar och hjärtan som klappar hårt för laget och hela spelet fotboll. Mycket lovande debutmatch för spelarna som kanske ska byta namn till något mer brittiskt?

** Svinet

Försäsongstränad som få sprintade Svinet ifrån motståndarna och satte läckert Örnbröders första mål för säsongen. Det räcker gott för två asterisker!

* Lagbollen

Den glädje och stolthet som Presidenten kände när han visade upp den nya lagbollen gick inte att ta miste på. Vilken grej, vi har en egen boll killar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar