onsdag 30 maj 2012

"Det gör så jävla ont"


Orden är Matos och kommer efter en hedersam 1-2 förlust mot helgjutna Hyle. Örnbröder var snubblande nära en kvittering i slutskedet. Klockan stod på 39:50 då domaren tog dagens enklaste beslut och blåste straff i ÖBC:s favör. Mato visade mod och en enorm klubbkänsla genom att erbjuda sig att slå straffen i detta mycket pressade läge. Bolluslingen smet tätt utanför stolpen. 



Kviberg 18:55. Av Matos tröja blev det inte mycket kvar efter att slitvargen med det stora  örbröderhjärtat bokstavligen slitit sönder den efter slutsignalen.

Bloggen når presidenten när han rattar sin herrgårdsvagn hemåt efter årets första förlust. Linjen är svag och klassisk musik ljuder i bakgrunden. 

Presidenten: "Alltid P2 på matchdagar. Nerverna vettu. Jag anade oråd när det prognosticerade Örnbrödervädret aldrig ville komma. Min bild var den av regn och rusk. Istället blir det en härlig sommarkväll. Nej, det blev för svårt att ladda om helt enkelt" Bloggen: "Har du något att säga om matchen? Presidenten: "Nja, det känns lite bittert. Glädjande med 9 man i truppen. De äger matchen. Vi kämpar hårt men lyckas inte få tag spelet mer än glimtvis. Men vi skapar tillräckligt för att med lite tur få med oss en pinne. Den turen hade vi inte idag. Det kanske är Hyles år i år. Vad vet jag? 
Örnbröder mönstrade alltså för första gången i år en 9-mannatrupp. Säsongsdebut av Kalle och Hristo. Stärkt offensiv och en målvakt i målet (äntligen!) gjorde att Örnbröder vädrade morgonluft. Och matchen började bra. Hyle förde visserligen spelet, men stabilt försvarsspel och bra intentioner i anfallet, som kulminerade i Jörgen (Kohlers?) bredsidelobb i kryssribban, lovade gott. Örnbröder tog sedermera ledningen efter påpassligt agerande av comebackande Kalle. Men målet hann inte påverka matchbilden då Hyle omgående kvitterade efter att en back lämnats ensam med 2-3 motståndare. Kort därpå kom 1-2 på en fast situation. Motståndarna fortsatte att ånga på och var mer intresserade av att göra 3-1 än att tänka hemåt. För denna inställning bör de hyllas.

Örnbröder tilläts sticka upp och skapade en del lägen - främst genom individuella prestationer. Endast stolpen stod i vägen mellan Jocke Gunn och årets mål. var nära att göra årets mål, läckert framspelad av Mato som gjort tidernas soloräd innan passningen slogs. Forceringen (låt oss sista 5 så) kulminerade i straffsituationen.
ÖBC kan bättre, men skapade tillräckligt för att få med sig en poäng. Sett till matchbilden var resultatet rättvist. Motståndarna anföll friskt och var rejäla i försvarsspelet. Spelledigt nästa vecka. Sedan kommer vi igen. Forza Calcetton. 
Och så detta med asteriskerna. Många kandidater, men så här får det bli.  
Mato - Tidernas soloräd. Kämpade och slet. Slet sönder tröjan. Vilket Örnbröderhjärta! Hristo - Stabilt att ha en målvakt. Som är grym. Vikarierna har skött sig exemplariskt, men ack så skönt att Hristo var tillbaka. Jocke  - Fick chansen i ny offensiv roll. Och han tog den. Gjorde nästan mål flera gånger t ex stolpträff och skott på hand som annars skulle gått in. Rörlig.  
Eloger till alla andra också. Kämpa! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar