onsdag 23 maj 2012

Dräktchock, skada och oavgjort

Ulvio grinar illa efter ankelskadan. "Trots allt känner jag mig upprymd" lugnar han läsarna.

Örnbröder nollade serieledarna

Det låg panik i luften när ÖC en kvart innan avspark inte alls var fullt lag. Ett missförstånd hade lett till att Matte trodde matchen skulle vara någon annan dag. "Jag missförstod. Jag trodde att matchen skulle vara en annan dag" förklarar Matte missödet. Presidenten tappade dock aldrig fattningen utan rattade bilen över Sävenäs där Matte lånade ut nycklarna till dräktbagen och sedan var allt som vanligt. Det vill säga; det var dags för match mot Serieledarna Viveka BK. 

Det var tydligt att Viveka BK hade självförtroende efter de två inledande storsegrarna, för när målen uteblev förvandlades flera av killarna i det till en början sympatiska laget till Övertänd BK. Det var ifrågasättande av domaren, det var negativa glosor till egna lagkamrater och en ful kapning på Ronniey som renderade en man kort i hela fem minuter. (Det skall dock tilläggas att alla inte var övertända i Viveka, kaptenen beordrade t.ex. den skyldige till kapningen av Ronniey  att be om ursäkt. Ordern blev åtlydd och bloggen uppskattar dylika gester.) Örnbröder tuggade på och hade när vi räknar dem samman faktiskt fler giftiga chanser än motståndarna. Äpplets stolpträff, Ulvios nickskarv, Jörgens volleyförsök och Ronnieys närskott är bara några av chanserna. Dock ska det tilläggas att kvällens målvakt Johninho utmärkte sig med energiskt målvaktsspel och räddade laget flera gånger från ett nesligt baklängesmål. 
Allt som allt får slutresultatet 0-0 betecknas som rättvist. Något som inte är rättvist är däremot den där gropen som skadade Bönas knä, för i exakt i samma matchminut som Böna skadade sig förra matchen (någon gång tidigt i andra halvlek) vek sig nu Ulvios fot. "Det var i samma grop som mitt knä pajade! Det är fanimig samma grop! skrek Böna upprymt och Ulvio insåg direkt att det var färdigspelat och därmed förlorade ÖC sin ende avbytare för andra matchen i rad. Utan avbytare lyckades man trots allt pressa Viveka BK och ju längre tid efter matchen desto9 mer känns det som att ÖC borde ha vunnit. Det får dock vänta en vecka till nästa vecka. Mot 3 poäng då!

*** Johninho - som sagt, en mycket energisk målvaktsinsats med flera avgörande parader. Väl värt ***
** Ronniey - Ett välscoutat nyförvärv som är precis det som ÖC behöver. Det mesta i anfallsväg gick genom Ronniey. Att ingen vet hur man korrekt skall uttala hans namn gör hen inte direkt mindre spännande!   
* Lugnet - När motståndarna blev övertända och började diskutera med domaren och skrika på varandra behöll ÖC lugnet. Utan att spela fegt eller mesigt, bra inställning killar!   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar