onsdag 9 maj 2012

Molfest för Örnbröder på Kviberg

Örnbröder Calcietto: 3 - Mål per mol: 0

Säsongens första hemmamatch slutade med seger. En tämligen enkel seger skulle det visa sig till slut för efter att den första femminutersnervositeten hade släppt fanns egentligen bara ett lag på planen.Presidenten hade ändrat en del i taktiken jämfört med premiärmatchen och både Kriss och Ulvio gjorde säsongsdebut när de tog hand om var sin kant på mittfältet. Tanken var att komma runt på just kanterna och skicka in bollar på giftige talangen Äpplet som hela matchen skulle ligga och fiska uppe på topp. Mato, som gått ner i vikt under vintern, har fått flytta upp ett steg från backplats till det centrala mittfältet. Ett smart drag av presidenten för det var just Mato som blev brutalt kapad i straffrområdet efter en smörpassning av Böna. Straffexekutor var Matte och när den mannen skjuter bollen från elva met...f´låt sju meter (eller är det fem meter?) vet ni vad som brukar hända. Mycket riktigt satt bollen i målvaktens högra kryss. Ett drömmål. 1-0 stod sig halvleken ut.

Publiken firar ännu ett mål

2a Halvlek

2a halvlek började med ett knak. Knaket kom från Bönas knä när han i en duell fastnade i marken och vred till benet. Det såg riktigt illa ut och resten av matchen fick ÖC spela utan vare sig Böna eller andra avbytare. Trots det tunga avbräcket fortsatte ÖC vara det bättre laget. När så Ulvio snappade upp en dålig mottagning från en motståndare var vägen mot målet öppen. Kriss och Äpplet löpte åt vänster vilket gjorde att Presidenten såg sin chans och satte högsta fart på den övergivna högerkanten. Ulvio kunde inte gärna missa passningen och el presidente placerade läckert in sitt årliga mål i den bortre gaveln. Ett drömanfall. Några minuter senare styrde Äpplet (på volley!) in en frispark från Matte. Något av hybris infann sig hos de flygande bröderna för nu ville alla göra mål och nyinkallade målvakten Martin fick briljera. Till slut blev det dock en tämligen enkel seger, 3-0 och ÖC hänger på i jakten på en övre mittenplacering. Bra jobbat!

Asterisker

*** Presidenten - Vilken match han gör, målskytt, tacklare och pådrivare i ett. Såg oförskämt pigg ut. När gjorde Presidenten så många offensiva räder sist? Bättre än någonsin?

** Matte - Inga mer diskussioner om vem som är lagets straffskytt, de diskussionerna avslutades i och med kvällens rökare i krysset. Även assist till Äpplets 3-0 mål.

* Publiken - Vilket stöd! Hoppas vi får uppleva något liknande om två veckor när nästa match spelas om två veckor. Alltså ingen match nästa vecka, men om två veckor går vi mot nya friska poäng.

PS I skrivande stund vet inte bloggen hur det står till med Bönas knä. Det är bara att böna och be för att det inte är en allvarligare skada. Böna behövs i laget. Friskna till snart! DS