lördag 24 april 2010

Reserapport


Bloggen hade ingen bild på Anders, men Matte med vänstersläggan duger gott.


Örnbröders nygamle medlem och numera nickspecialist Anders "Fyndet från Argentina" Kjellberg är på resa i Prag/Budapest. Exklusivt för bloggen berättar han om sina innersta känslor och tankar.

...Först var jag bara arg. Eller förbannad är väl egentligen ett bättre ord. På askmolnet och Island och allt det där. Så nu får vi åka tåg genom hela jävla Europa, därav min ilska/vrede. Sedan kom jag på att det är trevligt med tåg. Att följa landskapen som susar förbi utanför fönstret är terapi för själen, särskilt tänker jag då på den Bayerska naturen. Ulliga kullar och bulliga berg som med sin grönska kontrasterar starkt mot de många kraftledningar man kan se genomkorsa södra Tyskland. Det är just den omaka kombinationen av klorofyll mot
metall, mötet mellan frisk luft och industri som får mig att tänka på fotboll, på Örnbröder för att vara mer precis. Sedan tänkte jag på Island igen och blev arg/förbannad. Jag somnade.

Tågets rullningar fick mig in i en lätt slummer och jag drömde en dröm. Som en uppenbarelse svävade ett ansikte mot mig, ett otydligt men samtidigt välbekant sådant. I drömmen såg jag hur ansiktet vakade över mig, det såg till att jag var trygg. Nu när jag har vaknat till är jag nästan säker på att det var Presidentens ansikte som kom till mig i drömmen. Jag greps av hemlängtan,men en sak är jag nu säker på. Vi kommer att vinna premiären på torsdag!.

Bloggen tackar Anders för denna hoppingivande dröm och passar samtidigt på att meddela att söndagsträningen som vanligt är inställd p.g.a. av spelare är på resa/sjuka.

2 kommentarer:

  1. Att kunna transportera oss över hela jordklotet utan några som helst svårigheter ses av många i vårt moderna samhälle som en självklarhet. Yttre omständigheter som påverkar oss på sätt som i detta fall ett askmoln har gjort innebär att vi i viss mån tvingas stanna upp och landa. Jag tror att vi alla behöver stanna upp ibland och reflektera över det liv vi lever. Kanske är det inte meningen att vi ska flänga så som vi vant oss vid. Kanske är meningen med vår tillvaro på denna planet något annat. Något som kanske finns inom oss, snarare än på andra sidan jordklotet. Att det ska krävas ett askmoln från vulkanön Island för att vi ska inse detta är både humoristiskt och tragiskt. På torsdag slår vi de förbannade chalmersspexarna!

    SvaraRadera
  2. Ett vackert och gripande dokument. Tack bloggen för att du gjorde min dag !

    SvaraRadera