torsdag 6 maj 2010

Örnbröder Calcetto föll utan finess

Nej kära Örnbröder Calcetto-fans, matchen mot BK Bröt var inte mycket att skriva hem om. Men jag gör ett försök.

Örnbröder Calcetto stod upp bra i inledningen av matchen mot BK Bröt och hade 1-1 i paus efter en acceptabel halvlek. I andra halvlek uppträdde Örnbröder förvirrat och okoncentrerat och BK Bröts 3-1 seger (genom två drömmål i andra halvlek (otagbara för Äpplet som var säkerheten själv)) var relativt logisk. Örnbröder hade ett antal farliga lägen (Hanet i stolpen vid 1-1, Svinet i ribban vid 1-2, Svinets närskott tätt över vid 1-2) och kunde fått med sig en poäng. Men spelet värmde inte. Visserligen gjorde ett antal Örnbröder fina individuella insatser, men som lag betraktat var det inte någon väl genomförd match. De Barcelonarosa västarna var svettiga, men vi svettades inte tillsammans. Matchen blev en smärtsam påminnelse om att Örnbröder Calcetto, som brukligt vid denna tiden på säsongen, helt saknar spelidé. Presidenten tar på sig en stor del av ansvaret för att taktiken har brister och lurar på en mycket enkel spelidé som alla enkelt kan ta till sig.

I nästa match står Blåbär för motståndet. Blåbär besegrade BK Bröt med 3-0 i premiären vilket innebär att Örnbröder behöver lyfta sig rejält för att ha något att hämta. "Sjukt laddad - vill spela direkt igen" säger Fyndet från Argentina som visade att han blir en tillgång under säsongen. Generellt gjorde våra nyförvärv fina insatser och enligt källor till bloggen känner sig Klubbledningen, Presidenten och Kansliet övertygade om att allt kan bli bättre och att segrar kommer att tas inom kort. "Nu glömmer vi det här - vi har mer i oss. Det känns bra att vi är så pass missnöjda efter en förlust mot ett förväntat topplag. Jag vill se mer Calcetto och mindre Örnbröder i nästa match. Vi ska ha enkla roller som vi utgår från (Hemåt, Framåt) och sedan spela ut. Vi måste släppa på bromsen och bara köra på" konstaterar presidenten.

Tre profiler:

*** Guy - en rese i försvaret. Kan bli den nya Järnet.
** Böna - smart bollvinnare. Tongivande
* Hanet - gjorde det mesta rätt i sin (förmodligen) sista match för säsongen

2 kommentarer:

  1. Inte för att vara sån, men vi som sköter statistiken hade gärna tagit del av vem som gjorde målet, och framförallt: vem la assisten?
    / Nästet

    SvaraRadera
  2. Nu vänder det tror jag! 2 veckors välbehövlig vila/rehab, sen kör vi igen! Framåt Örnbröder Calcetto!

    SvaraRadera