torsdag 20 maj 2010

Örnbröder "Ca"n Bättre?!

Det var blandade känslor hos bloggens utsände efter kvällens heta match mot seriefavoriterna Näve Blåbär. Visst var spelet något bättre än i den senaste 1-3 förlusten. Men! Är 2010 års upplaga av Örnbröder Calcetto inte bättre än så här. Resultatet 1- 4 talar sitt tydliga språk. Eller?


På grund av åskmolnet från Island låg det en tryckande hetta över Kviberg ikväll. Trots detta lyckades Örnbröder Calcetto inte tända till inför säsongens tredje drabbning mot formstarka Näve Blåbär. Istället var det trötta ben och svettiga pannor som gång på gång misslyckades med uppspelen och stod handfallna när hemmalaget enkelt satte 1-0 redan efter 3 minuter. Trots en kvittering av en kämpande Wel och några minuters Calcetto offensiv var det istället Näve blåbär som tog kommandot över matchen. 2-1 kom i början av andra och sen rasade det för våra hjältar. Uppspelen nådde som vanligt inte fram till anfallet och när väl Örnbröder (genom Calcetto) lyckades ta sig igenom blåbärens tighta backlinje saknades finess och kreativitet.

Ganska heta känslor uppstod när Ö-C fick ett mål bortdömt i slutet av matchen. Och när Näve blåbär dessutom tryckte in fyran på den påföljande kvitteringen gick luften definitivt ur vårt lag.

Men det fanns ljuspunkter! Självaste Presidenten visade på offensiva kvaliteter genom att dundra på med en inspark i ribban. Och Ulvio försökte sig på flera fräcka finter. Bland annat en tunnel som tyvärr inte lyckades fullt ut. Även Äpplet gjorde en stabil insats och kan inte lastas för något utav de insläppta målen.

Det hade snackats en hel del innan avspark om taktik och spelsystem. 2-1-2-1 testades. Nog sagt om det. Om en vecka möter Ö-C ett helt annat lag. Då kan vad som helst hända!

Tre profiler:

*** Publiken - Det vimlade av skadade stjärnor och spelarfruar i publiken. Kul tycker vi!

** Näve Blåbär - Ett sånt lag. Det är inte ofta vi här på bloggen berömmer ett motståndarlag, men denna gång gör vi ett undantag. En smart spelidé, rätt man på rätt plats. Och framför allt: Inget gnäll - inget snack. Tack för en god match!

* Domaren - Bra! Och framförallt inte alls galen.




Det var fullt med publik på Kviberg (bilden).

1 kommentar:

  1. Ljuspunkter trots allt. Det var rätt skoj att samlas igår. Vi föll mot ett bättre lag. Men Calcetton ska bli bättre. Trixa på hemmavid nu så har vi chans till upprättelse mot levande schakaler om en vecka. Med efterföljande träning !?!. 2-1-2-1 skrotas. Nytt spelsystem inom kort. 2-3-1 kan vara modellen.Stabilt !

    SvaraRadera